Filmstriben anbefaler:

Fede 70’er-vibes og groovy antihelte i hårdtslående krimikomedie

The Nice Guys fra 2016. Instrueret af Shane Black

Af
Af Cand. Mag. Lene Schaumann

Gentofte Hovedbibliotek

Vi er i Detroit i 1970. En by fyldt med biler, og hvor bilindustrien havde en stor del af magten på den politiske scene. En lettere alkoholiseret privatdetektiv (Ryan Gosling) bliver ved et tilfælde rodet ind i en større sag, end han nogensinde kunne have forestillet sig. Han bor alene med sin datter Holly (Angourie Rice), og vi erfarer efterhånden, at konen har lidt en tragisk død i en husbrand, og det smerter ham så meget, at han dæmper smerten med alkohol.
Da han bliver kontaktet af en ældre dame, der mener at have set sin nyligt afdøde niece efter dennes død, tror han i første omgang, at han har mulighed for et par dages lettjente penge, fordi hun tilsyneladende bare er en skør gammel dame.
Han begynder at lede efter niecen, og pludselig sker der ting og sager. Han møder den hårdtslående semigangster, Jackson Healy, (Russel Crowe), der er sendt i byen for at true ham til at stroppe med at lede efter den skøre dames niece. Det viser sig nemlig, at niecen, der var pornomodel, var indblandet i en sag om en anden forsvunden pige, Amelia Kuttner, spillet af Margaret Qualley.
Nu tager handlingen virkelig fat, og de to antihelte turnerer nu rundt til fede fester a' la Hugh Heffner med et par grusomme gangstere i hælene. Alle på jagt efter pigen Amelia. Men hvorfor er det lige, at denne forsvundne pige, Amelia, bliver jagtet af både grusomme gangstere og snushaner? Se den og find svaret.
Det her er en syret og actionfyldt krimikomedie med et overraskende politisk statement. God til regnvåde ferieeftermiddage på sofaen i sommerhuset.


Filmstriben

Husk at det stadig kun er muligt at bruge Filmstriben med Filmstriben- apps på tablets og smartphones eller i en browser, der understøtter Silverlight (eksempelvis Safari). Der arbejdes på en ny løsning uden Silverlight, og vi forventer, at den burde komme snarest muligt. Læs mere på Filmstriben.dk

Publiceret 21 July 2017 19:30

SENESTE TV