Sidse Babett som national fransk heltinde

Den ene af ugens tre premierefilm i Gentofte Kino er franske ’Kvinden fra Brest’, hvor ingen ringere end vores egen Sidse Babett Knudsen spiller hovedrollen som Irène Frachon, der tog kampen op med medicialindustrien

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Synes du, der er blevet lidt stille omkring Sidse Babett Knudsen efter 'Borgen'? Så er det fordi, du ikke følger fransk film tæt nok, for Sidse Babett Knudsen er i gang med et imponerende sejrstogt i Frankrig, hvor hun rager store roller ned fra hylderne.
Senest med 'Kvinden fra Brest', hvor hun spiller hovedrollen som lægen og lungespecialisten Irène Frachon, der er ansat på Universitetshospitalet i Brest i Nordfrankrig.
Hun opdager, at en populær slankepille indeholder et stof, der forårsager hjertestop. Irènes tese om en sammenhæng mellem pillerne og flere dødstilfælde møder massiv mistro fra sundhedsmyndighederne og den profithungrende medicinalindustri, og hun må kæmpe både fagligt og personligt for at få sandheden frem.
Filmen bygger på den virkelige historie fra 2010, hvor afsløringen af medikamentet Mediators dødelige effekt endte med at blive en af de største sundhedsskandaler i Frankrigs historie med over 500 dødsfald.
Som Frankrigs svar på Erin Brockovich gik Irène Frachon ene kvinde i front mod magteliten og ses i dag som lidt af en national heltinde og forbillede.
Filmen om den bemærkelsesværdige kvinde er instrueret af Emmanuelle Bercot.
Ugens anden premierefilm er Matthew Heinemans dokumentarfilm 'City of ghosts'.
Filmen følger en gruppe mennesker fra 'Raqqa Is Being Slaughtered Silently' (RBSS) - journalister, skolelærere og aktivister - der med livet som indsats testamenterer direkte fra Syriens hjerte, fra Raqqa, der siden 2014 har været kontrolleret af Islamisk Stat.
Filmen fortæller om IS' opståen og de metoder, de benyttede sig af for opnå fuldstændig dominans over lokalbefolkningen.
RBSS har lige siden IS' overtagelse gennem mobiltelefonerne dokumenteret uhyrligheder så forfærdelige, at vi - langt fra begivenhederne - slet ikke tror det muligt.

Scifi-epos fra Besson

Ugens tredje premierefilm er Luc Bessons 'Valerian'.
I det uendelige rum svæver en kunstig planet, en rumstation der er vokset gennem århundreder, Alpha. Her mødes repræsentanter for universets mange forskellige skabninger i et miljø, som passer til dem hver især.
Rumagenterne Valerian og Laureline ankommer som livvagter for Jordens repræsentant Arun Filitt, men opdager hurtigt, at under de diplomatiske høfligheder skjuler der sig en helt anden mission. Langt mere dødbringende end den officielle.

Dokumentarfilmen ‘City of ghosts’ giver et skræmmende indblik i livet i det IS-kontrollerede Raqqa.

Dokumentarfilmen ‘City of ghosts’ giver et skræmmende indblik i livet i det IS-kontrollerede Raqqa.

’Valerian’ er både skrevet og instrueret af Luc Besson.

’Valerian’ er både skrevet og instrueret af Luc Besson.

Publiceret 02 August 2017 17:00

SENESTE TV