Ugens læser:

Steve Bellamy

66 år, bosat i Menlo Park, Californien, og arbejder med marketing og IT

Hvilken roman har du sidst læst?
“Jeg er lige blevet færdig med 'The Resistance Man' af Martin Walker. Han er tidligere journalist for avisen The Guardian, og jeg har læst mange af hans tekster fra Rusland og USA fra Reagan-Gorbatjov-perioden, men han skriver også detektivromaner, der foregår i Dordogne i Frankrig. Plottet er altid interessant, og det samme er beretningerne fra livet i det landlige Frankrig. Egentlig læser jeg ikke så mange detektivromaner (det er ikke min genre!), men jeg har brug for noget lettere læsning i disse deprimerende tider.”

Hvem er din favoritforfatter?
“At udnævne en favoritforfatter er lidt lige som at skulle udpege en favoritmusiker, og når jeg bliver spurgt om netop det, mumler jeg altid noget med, at jeg har en bred smag og holder af en masse forskelligt musik. Gennem årene har mine favoritforfattere været alt fra P.G. Wodehouse til Doris Lessing over til Anthony Burgess og Ngugi Wa Thiongo – for slet ikke at tale om John Updike og Gore Vidal... Hvis jeg bliver vild med en forfatter, har jeg det med at læse alt, hvad vedkommende har skrevet.”

Hvad er din favoritgenre?
“Det skifter meget, men på det seneste har jeg læst mere faglitteratur end skønlitteratur. Det skyldes måske de deprimerende tider, vi lever i! For nylig har jeg læst 'The Sixth Extinction' af Elizabeth Kolbert, der handler om klimaforandringer, samt 'Between the World and Me' af Ta-Nehisi Coates. Jeg har desværre endnu ikke nået at læse '1Q84' af Murakami.”

Har du nogensinde opgivet en bog?
“Nej, det tror jeg ikke, jeg har, men det er nok fordi, jeg altid tænker, at jeg bare tager bogen op igen senere. For lidt siden købte jeg en bog, der skulle forestille at være en klassisk cubansk roman: 'The Mambo Kings Play Songs of Love'. Jeg havde lige læst en anden cubansk roman ved navn 'Dirty Havana', som var virkelig god. Men jeg fandt førstnævnte misogynisk og kom derfor aldrig længere end til første kapitel. Men den står stadig på bøger-jeg-skal-lige-til-at-læse-hylden.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
“Jeg vil helt sikkert anbefale 'Bruno, Chief of Police'-romanerne af Martin Walker, som jeg nævnte tidligere. I forhold til bøger, jeg har læst på det seneste, kan jeg nævne 'The Amazing Adventures of Kavalier & Clay' af Michael Chabon, som handler om tegneserieindustriens begyndelse (Superman, Batman, etc.), og han er endda en lokal forfatter. Min søn Ben, der underviser i engelsk og drama i Oakland, spurgte mig om bogen 'Things Fall Apart' af den nigerianske forfatter Chinua Achebe, fordi han skal undervise i den. Jeg lånte ham mit eksemplar, og det minder mig om, at alt, hvad han har skrevet, er værd at læse. Og så er der jo altid Dickens og Jane Austen...”

Publiceret 02 August 2017 19:00

SENESTE TV