Lykkeberg er ny leder af Tranen

Det er den erfarne kurator Toke Lykkeberg, der er udpeget til at stå i spidsen for Tranen på Gentofte Hovedbibliotek

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Siden 1970 har Tranen, der i 1985 rykkede ind på det dengang nyopførte Gentofte Hovedbibliotek, været en platform for kunstneriske nybrud inden for den eksperimenterende samtidskunst.

Opgaven med at skabe værdifulde møder mellem samtidskunsten og bibliotekets 450.000 årlige besøgende er fra 1. august lagt i hænderne på Toke Lykkeberg.

Han har en baggrund som skribent for Dagbladet Information, hvor hans bror Rune Lykkeberg i dag er chefredaktør, og Børsen, og så har han været leder af udstillingsstedet IMO, kunstkonsulent og freelance kurator.

Han glæder sig til at 'fodre' Tranen.

“For mig at se er Tranen et enestående udstillingssted i Danmark. Intet andet sted, hvor man har et så stort publikum, insisterer man på at vise den nyeste, mest dagsordensættende kunst. Jeg ser frem til her i Gentofte at formidle mødet mellem bibliotekets mange besøgende og en række kunstnere, der blandt andet bokser med spørgsmål, der både er berigende og svære at gå i clinch med,” siger Toke Lykkeberg i en pressemeddelse.

Toke Lykkeberg har i år markeret sig som kurator af gruppeudstillingerne 'Welcome Too Late' på Kunsthal Charlottenborg og 'Citizen X – Human, nature and robot rights' på Øregaard Museum, der begge satte fokus på en verden præget af accelererende teknologisk udvikling og klimakrise.

Potentiale for engagement

Om udnævnelsen af Toke Lykkeberg siger kultur- og ungechef i Gentofte Kommune, Stine Wilms Høyer:
“I Gentofte Kommune lægger vi stor vægt på, at vores institutioner styrker det kulturelle medborgerskab og møder målgrupperne med nye perspektiver, der skaber deltagelse og refleksion. Og netop i Tranen er der et stort potentiale for at skabe engagement i samtidskunsten. Toke Lykkeberg har både erfaringen, udsynet og ideerne til at udvikle stedet, og jeg ser meget frem til samarbejdet.”
Toke Lykkeberg overtager i første omgang et program på syv udstillinger, der strækker sig til efteråret 2018.
Næste fernisering er den 25. august kl. 17-19, hvor Tranen åbner en soloudstilling af Kah Bee Chow (1980).

Publiceret 09 August 2017 10:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV