Ugens læser:

Lotte Kirkeby

Lotte Kirkeby. 47 år. Forfatter, oversætter og anmelder.

Hvilken roman har du sidst læst?
“Det må være korrekturen på min sidste oversættelse, engelske Fiona Bartons 'Barnet', der udkommer på Hr. Ferdinand til efteråret. Effektiv og spændende domestic noir, præcis som hendes debut 'Enken'. Men i sommerferien skal jeg udelukkende læse for min fornøjelses skyld: David Grosman, Henrik Pontoppidan, Linn Ullmann, Primo Levi og Donna Tartt.”

Hvem er din favoritforfatter?
“Jeg er meget glad for canadiske Alice Munro, der skriver de mest fantastiske noveller, og for norske Per Petterson, der sjovt nok er ophavsmand til begrebet 'gengældelsens chok', som han introducerer i et af sine essays, og som jeg altid får, når jeg læser Munro. Og faktisk også når jeg læser Petterson selv.”

Hvad er din favoritgenre?
“Romaner og noveller. Jeg er ikke nogen god digtlæser, men jeg ville gerne, og jeg prøver.”

Har du nogensinde opgivet en bog?
“Jeg har opgivet helt urimeligt mange bøger i min tid som forlagsredaktør, hvor man har en kedelig tendens til at læse lidt i en hel masse bøger. Den vane har (desværre) aldrig sluppet mig, og da jeg er enormt nysgerrig, hiver jeg en masse bøger hjem fra biblioteket og boghandleren blot for at snuse, og der er (alt for) mange, der aldrig bliver læst færdig.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
“Gustave Flauberts 'Madame Bovary' er en af de bøger, som jeg bliver ved med at vende tilbage til, og som bliver ved med at overraske. Så måske skal den også med på sommerferie i år.”

Publiceret 09 August 2017 07:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV