Filmstriben anbefaler:

’The Notebook’ af Nick Cassavetes

En smuk og livsbekræftende film om kærlighedens styrke gennem et helt liv sammen

Af
Af cand.mag. Lene Schaumann

Gentofte Hovedbibliotek

'The Notebook' er en filmatisering af bogen, der bærer samme navn, fra 1996 af forfatteren Nicholas Sparks.
Sparks skrev bogen inspireret af sin kones bedsteforældre, som havde været gift i over 60 år og stadigvæk strålede af kærlighed til hinanden, selvom de havde været sammen i en menneskealder.
Det var hans første udgivelse, og den blev hurtigt en bestseller. Sparks har skrevet en lang række romaner siden, og han har solgt over 105 millioner eksemplarer af sine bøger over hele verden.
Vi møder to ældre mennesker på et plejehjem i det sydlige USA. Duke (James Garner) læser op for Allie (Gena Rowlands) fra bogen 'The Notebook', og hun lytter til ham med glæde.
Man får fornemmelsen af, at han har læst denne historie op for hende mange gange og at hun er i en tilstand, hvor hun nok ikke kan huske så meget mere.
Når han læser op, bringes vi tilbage til 1940'ernes South Carolina i den lille ferieby Seabrook, og vi møder de to unge elskende, Noah, spillet af Ryan Gosling, og Allie, spillet af Rachel McAdams.
Allie er fra en velhavende familie, og Noah er en fattig, ung tømrerlærling. De bliver, efter deres første møde, stormende forelsket i hinanden, og de får lov til at være sammen hele sommeren.
Men så banker virkeligheden på døren. Allies forældre mener ikke, at Noah er passende for deres datter, så de gør alt for, at forholdet skal slutte.
Allie flytter tilbage til storbyen, og Noah skriver til hende hver dag i 365 dage, men får intet svar, da Allies mor snupper brevene, inden Allie når at se dem.
Anden Verdenskrig bryder ud, og de to elskende opgiver snart håbet om hinanden, og deres veje fører dem forskellige steder hen i livet.
Der går en del år, og efter krigen støder de to så pludseligt ind i hinanden, og alle følelserne og minderne hvirvles op igen. Skal det ende med, at de to får hinanden?
Filmen skifter fint mellem klip fra datidens unge elskende og nutidens to ældre menneskers liv på plejehjemmet. Langsomt bygges historien op, og vi skal langt hen i filmen, førend vi finder ud af, om de to elskende virkelig får hinanden.
Igen en film, der er perfekt at se i sofaen med et tæppe og en kop te, mens regnen (som altid denne sommer) siler ned udenfor.

Publiceret 10 August 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV