Doaas utrolige flugt fra Syrien

Mød Melissa Fleming, talskvinde for FNs Flygtningehøjkommisariat, og hør kvinden Doaas utrolige historie om flugten fra Syrien. Det sker på Gentofte Hovedbibliotek den 5. september

Melissa Fleming, der er talskvinde for FNs Flygtningehøjkommissariat, besøger Hovedbiblioteket den 5. september sammen med kvinden Doaa og fortæller om bogen 'Håb', der udkommer på dansk.

Bogen er et led i Melissa Flemings arbejde med at give stemme til mennesker fra krigszoner og flygtningelejre, som er blevet tvunget til at forlade hus og hjem.

Den unge kvinde Doaa er en af de personer, der optræder i 'Håb', og sammen med Melissa Fleming fortæller hun historien om en bemærkelsesværdig ung kvindes flugt fra krigen i Syrien, og om de umenneskeligt hårde trængsler, som flygtninge i millionvis møder under forsøget på at undslippe krig, vold og død.

Klyngede sig til badering

Doaa var i 2015 én af 500 flygtninge, der var stuvet sammen på en fiskekutter med kurs mod Europa. Kutteren blev bevidst kæntret med ordene 'Let the fish eat your flesh', og ud af de 500 overlevede kun elleve, som blev samlet op af vandet fire dage senere.

Doaa reddede livet ved at klynge sig til en badering, mens hendes forlovede, Bassem, druknede for øjnene af hende. Tre børn blev afleveret i hendes arme af ulykkelige pårørende, inden de selv opgav kampen. Da Melissa Fleming hørte om episoden, fløj hun til Kreta for at møde Doaa, som havde formået at redde ét af de små børn, mens hun selv kæmpede for at holde sig i live.

Melissa Fleming besluttede sig for at fortælle Doaas historie som et vidnesbyrd om de farer, millioner udsætter sig selv for i forsøg på at nå i sikkerhed. Mød Fleming og Doaa på Gentofte Hovedbibliotek kl.15.30-17 og hør Doaas utrolige historie. Arrangementet er på engelsk. Reserver en gratis billet på genbib.dk.
srj

Publiceret 01 September 2017 22:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV