Filmstriben anbefaler:

’Hearts in Atlantis’ af Scott Hicks

Denne uges anbefaling er en Stephen King-filmatisering med Anthony Hopkins i front

Af
Af cand. mag. Lene Schaumann

Gentofte Hovedbibliotek

Familiefaren Bobby skal rejse til sin hjemby for at begrave sin bedste ven Sully. Til begravelsen møder han venner fra fortiden og forældrene til Sully, og han får her at vide, at endnu en gammel veninde er død flere år forinden.
Han bliver endnu mere trist til mode og beslutter sig for at gå en tur i sit gamle barndomskvarter. Her møder han en ung pige, der minder utroligt meget om hans barndomskæreste Carol.
Og da han taler med hende, viser det sig, at hun rent faktisk er den afdøde venindes datter. Minderne vælter ind over Bobby, og vi bliver taget med tilbage til den 11-årige Bobbys oplevelser med barndomsvennerne Carol og Sully.
Bobby bor som 11-årig alene med sin mor. Hans far er død, da han kun var 6 år gammel, og Bobby har ikke så mange minder fra ham. En ny beboer flytter ind i overetagen af deres hus, og Bobby bliver hurtigt interesseret i den, på overfladen, rolige overbo Ted Brautigan – spillet helt fantastisk af Anthony Hopkins.
De to udvikler et nært venskab, og Bobby får en slags faderfigur i sit liv. Bobbys mor er dog ikke videre begejstret for overboen Ted, som hun synes er en kende for mærkelig.
Og ja, mystisk er Ted i hvert fald, for det virker som om, at han har nogle overnaturlige evner, som med mellemrum dukker op og som Bobby overraskes af.
Det viser sig dog også, at der er nogle mænd, der søger efter Ted Brautigan, og Bobby bliver viklet ind i denne mystiske affære med skumle mørkemænd og mærkelige efterlysningsopslag.
Det er ingen ringere end Stephen King, der har skrevet bogen, som denne film er lavet over. Normalt holder jeg mig langt væk fra Stephen King-filmatiseringer, da jeg i den grad ikke er glad for gysere og deslige.
'Hearts of Atlantis' har ikke sådan deciderede gys, men der ligger en intens spænding over dele af filmen, og det giver grobund for en langsom, men spændende film, der samtidig på en måde er ren og uskyldig, fordi den bliver set igennem en 11-årig drengs øjne.
Hvis man kan huske filmen 'Stand by me', så er den her lidt i samme genre og giver den samme feeling af 'the good old days'.

Alle browsere går an

Du kan som biblioteksbruger igen se film fra filmstriben.dk fra din PC eller Mac på alle de mest gængse browsere: Chrome, Firefox, Edge og Safari.
Samtidig er det blevet muligt at bruge Chromecast til at få filmen op på fjernsynsskærmen via Chrome-browseren på en pc, Mac eller Android-enhed. Brugere med iOS-app skal opdatere den, for at den virker sammen med den opgraderede teknik på Filmstriben.
Senere på året kommer også en app til Android. Hvis du vil skærmdublere via din Mac, så skal du bruge Chrome-browseren for, at det virker.

Publiceret 04 September 2017 09:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV