KINO:

Pengetanke og tænketanker

Det er par særdeles blandede bolcher, der gemmer sig i Kino-posen denne uge

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Er du til actionkomedie eller forfatterbiografi? Eller er du i virkeligheden til begge dele, bare på forskellige tidspunkter?
Uanset hvad, så er det i hvert fald udbuddet i den lokale biograf på premierefronten i denne uge. Ugens første premierefilm er Steven Soderberghs 'Logan Lucky'.
I den planlægger de tre Logan-søskende Jimmy (Channing Tatum), Mellie (Riley Keough) og Clyde (Adam Driver) at lave et gigantisk kup under årets største NASCAR-motorløb, The Coca-Cola 600.
De har endda allieret sig med USA's ypperste ekspert i at sprænge pengetanke i luften – Joe Bang (Daniel Craig). Der er bare et lille problem – de skal først have ham ud af spjældet…
Ugens anden premierefilm er Maria Schraders 'Stefan Zweig: Farvel til Europa'. I fem episodiske nedslag fortæller hun historien om sin verdensberømte østrigske titelpersons sidste år.
Vi møder Zweig (Josef Hader), der har levet i eksil i London siden 1934, i 1936 i Rio de Janeiro, hvor den brasilianske udenrigsminister introducerer den fornemme gæst til et betaget publikum.
Den populære Zweig, der er i Sydamerika for at deltage i PEN-konferencen i Buenos Aires måneden efter, betages af Brasiliens evne til at få folk af vidt forskellig race til at leve i fred og fordragelighed sammen. Nærmere kommer han ikke en kritik af det naziregime, der har tvunget ham på flugt; hans moralske kompas forbyder ham at tale mod sit hjemland.

'Stefan Zweig. Farvel til Europa' er et portræt af en af det forrige århundredes mest prominente tænkere.

'Stefan Zweig. Farvel til Europa' er et portræt af en af det forrige århundredes mest prominente tænkere.

Publiceret 05 September 2017 16:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV