KINO:

En fremmed flytter ind, og Nora tager til byen

Fire forskellige film indtager Gentofte Kinos sale denne uge

Af
Signe Haahr Pedersen

Hvad gør du, når du opdager, at din kæreste slet ikke er den, han giver sig ud for at være?
Det spørgsmål udforsker filmen 'En fremmed flytter ind', som er blandt denne uges fire premierefilm i Gentofte Kino og bygger på den sande historie om Amanda Kastrup, der blev forelsket og flyttede sammen med en mand, der viste sig at være en storsvindler med en ubehagelig plan.
Fortællingen blev første gang fortalt af Third Ear i podcasten 'I et forhold med...', og Third Ears Krister Moltzen har også skrevet manuskriptet til filmatiseringen sammen med instruktør Nicole Horanyi.
Som noget særligt spiller Amanda Kastrup sig selv i filmen, og den blander dermed fiktion og dokumentar.
En anden sand historie er historien om dengang, den svenske tennislegende Björn Borg mødte rivalen John McEnroe i Wimledon-finalen i 1980. 'Borg' hedder filmen, der tager seeren tilbage til, hvad der er blevet kaldt for den bedste tenniskamp nogensinde.

Får og frustrationer

Er du mere til komplekse følelser blandt får et sted i Yorkshire, så er 'God's Own Country' af Francis Lee en film for dig.
Her møder du Johnny - en ung frustreret fårehyrde, hvis selvbillede udfordres, da han får en ny kollega ved navn Gheorge. 'God's Own Country' vandt prisen for bedste instruktion ved årets Sundance Film Festival.
Frustration er også et tema i 'Nye tider' af Petra Volpe, der spoler tiden tilbage til 1970'ernes Schweiz, hvor en ung husmor går ind i kampen for kvinders stemmeret.
Nora bor ude på landet med sin mand og to sønner, men snart tager hun rejsen ind til Zürich, hvor hun finder sammen med andre kvinder og sætter gang i protesterne.
Alle fire film har premiere på torsdag i Gentofte Kino.

Oplev eller genoplev den legendariske Wimbledon-finale mellem Björn Borg og John McEnroe med filmen ’Borg’. Foto fra filmen

Oplev eller genoplev den legendariske Wimbledon-finale mellem Björn Borg og John McEnroe med filmen ’Borg’. Foto fra filmen

Publiceret 13 September 2017 14:00

SENESTE TV