Lokal forfatter undersøger Norden

Gentofte-borger har skrevet en guide til expats om den nordiske arbejdskultur

Af
Signe Haahr Pedersen

“Hvorfor er alle gået hjem klokken fem? Og hvordan kan det være, vi hele tiden skal blive enige?”
Det er nogle af de spørgsmål, mennesker, der kommer fra udlandet for at arbejde i Danmark ofte stiller sig selv, når hverdagen går i gang på deres nye arbejdsplads.
I sin nye bog 'Norden for nybegyndere - om at leve og arbejde i de nordiske lande' tager Gentofte-borger, journalist, forfatter og foredragsholder Kirsten Weiss fat i mødet mellem de nordiske lande og de mange veluddannede globalister, der finder job i Finland, Island, Norge, Sverige og Danmark.
Gennem interview med nordiske virksomheder og deres internationale medarbejdere har Kirsten Weiss fundet ud af, at de nytilkomne ikke bare kæmper med sproget, men også med Nordens værdier og måden at leve, arbejde og samarbejde på.
'Norden for nybegyndere' er både tænkt som en guide for Nordens nye indbyggere, og til dem, “som gerne vil have spejlet holdt op foran sig,” lyder det fra forlaget Gyldendal Business.
Bogen udkom derfor samtidig på engelsk under titlen 'Living with the vikings - in the Nordic Countries'. Det skete den 13. september.

Publiceret 22 September 2017 16:30

SENESTE TV