KINO:

Gud går med slåbrok

Ugens ene premierefilm i Gentofte Kino er ’Gud taler ud’, hvor Søren Malling spiller patriarken Uffe, der regerer fra sit parcelhus i Risskov

Af
Af Jesper Bjørn Larsen

Nu kommer filmatiseringen af Jens Blendstrups selvbiografiske bestsellerroman fra 2004, 'Gud taler ud'. Bag kameraet står den prisbelønnede instruktør Henrik Ruben Genz, der tidligere bl.a. har lavet 'Frygtelig Lykkelig', en anden romanfilmatisering.
I 1980'erne vokser Jens og hans brødre op i et parcelhus i Risskov. Her regerer familiens overhoved, Uffe (Søren Malling) - psykolog og selvbestaltet Gud i slåbrok og underbukser.
Forandringer truer familiefreden, da Uffe sætter sig for at skrive sine erindringer. Huset fyldes af Uffes loyale patienter, der både yder Uffe moralsk og øldrikkende selskab.
På drengeværelserne ulmer oprøret, mens mor Gerd Lillian (Lisa Nilsson i sin filmdebut) kæmper bravt med at holde sammen på familien.
Men før sønnerne Jens, Thomas og Mikkel kan gøre sig fri af undertrykkelsen og blive voksne, kommer det til et afgørende opgør med 'Gud'.

Dokumentar om racehadet

Ugens anden premierefilm i den lokale biograf er den haitianske veteran Raoul Pecks dokumentarfilm om forfatteren, dramatikeren og aktivisten James Baldwin.
Baseret på arkivklip med den karismatiske og viljestærke Baldwin er 'I AM NOT YOUR NEGRO' noget så sjældent som en højaktuel portrætfilm, der blotlægger racismen i Amerika gennem en intellektuel begavelse nærmest uden lige.
Filmen trækker linjer op fra fortidens borger-rettighedsbevægelse til nutidens 'Black Lives Matter' og er i kølvandet på det nylige, amerikanske præsidentvalg en lejlighed til at (gen)opdage en af amerikansk litteraturs største stemmer.

'I AM NOT YOUR NEGRO' er en dokumentarfilm om den amerikanske forfatter James Baldwin.

'I AM NOT YOUR NEGRO' er en dokumentarfilm om den amerikanske forfatter James Baldwin.

Publiceret 26 September 2017 18:30

SENESTE TV