Foredrag:

Himmel og helvede i sognegården

Gentofte Kirke byder lørdag 30. september på det første af tre tema-foredrag

I anledning af 500 års-reformationsjubilæt har Gentofte Kirke i efteråret arrangeret tre foredragslørdage ud fra temaet 'Himmel og Helvede', hvor det første finder sted lørdag den 30. september kl. 10.30-14 i Gentofte Sognegård.
I den kulturelle og sproglige bevidsthed har der indlejret sig mange udtryk og ord om netop dette tema. Tilmed bruges himmel og helvede i mange bandeord og kraftudtryk.
Baggrunden skal formentlig hentes i gamle nedarvede forestillinger og kirkeligt arvegods fra en helt anden tid, mener sognepræst Leif Evald. Eksempelvis blev der på Martin Luthers tid brugt en voldsom og ligefrem retorik, hvor der ikke blev lagt fingre imellem.
Med foredragstitlen 'Oprindelsen til Helvede' vil professor, dr. theol. Hans Jørgen Lundager Jensen fra Aarhus Universitet på lørdag 30. september, belyse emnet ud fra en religionshistorisk vinkel. Foredraget vil illustrere de gammeltestamentlige forestillinger og give et bud på den tankemæssige revolution, som kristendommen siden gør gældende.
Efter foredraget serveres en let frokost, hvorefter følger en fælles drøftelse med spørgsmål og kommentarer.
 
jesl

Publiceret 28 September 2017 21:30

SENESTE TV