KINO:

“Engang havde jeg dit job”

Ugens premierefilm i Gentofte Kino tæller et nyt kapitel i en af alle tiders bedste sci-fis, et fransk drama, og så er Ramasjang kommet op på det store lærred

Af
Af Kathrine Albrechtsen

Der er gået tre årtier siden Blade Runneren Rick Deckard i 2019 modvilligt eliminerede en gruppe undslupne androider, der truede med at forstyrre balancen mellem mennesker og replikanter i den dystopiske storby, Los Angeles. Siden har ingen set eller hørt noget til ham.
30 år efter støder den unge Blade Runner K på en velbevaret hemmelighed, der, hvis den bliver afsløret, kan kaste det, der er tilbage af det splittede samfund ud i et apokalyptisk kaos. Opdagelsen tvinger ham ud på en livsfarlig jagt efter den forsvundne Rick Deckard.
'Blade Runner 2049' er en længe ventet efterfølger, som også kan stå alene som en helt selvstændig filmoplevelse. Bag filmen står en af tidens mest banebrydende instruktører, nemlig Denis Villeneuve, der bl.a. har instrueret 'Sicario' og 'Arrival'.
“Engang havde jeg dit job”, siger Rick Deckard, der igen spilles af Harrison Ford, til den unge K (Ryan Gosling). Spændende at se, hvordan det job bliver udført.

Fransk og frimodig

I ugens anden premierefilm, det franske drama 'Gensynet', dukker et forsvundet bekendtskab også op efter 30 år.
Claire er en begavet og højt skattet jordemoder, men hendes tålmodige og kærlige tilgang til sine patienter bliver sat på prøve af moderne hospitalers behov for effektivisering.
En dag modtager hun en opringning fra sin afdøde fars tidligere elskerinder, Béatrice, spillet af Catherine Deneuve, der 30 år forinden forsvandt uden videre. Hun har en vigtig besked til Claire. Mødet mellem den fornuftige Claire og den frimodige Béatrice får dem begge til at acceptere livets tilstand og se lidt anderledes på verden.

Harrison Ford (th.) er tilbage som Rick Deckard, mens Ryan Gosling spiller K.

Harrison Ford (th.) er tilbage som Rick Deckard, mens Ryan Gosling spiller K.

En hyggelig rodebutik

I 'Sikke et cirkus' er der mange kendte ansigter fra Ramasjang oppe på det store lærred.
Rasmus Bjerg ses i rollen som Cirkusdirektør Kaj, og så er der Motor Mille, Kristian, Rosa, Hr. Skæg og Onkel Reje.
'Sikke et cirkus' er først og fremmest en kærlighedserklæring til cirkusmagi og den alternative familieform, hvor der skal være plads til forskelle. For i cirkus er alt, som det plejer.
Cirkusbarnet Ramona elsker livet i og uden for manegen og ikke mindst sin brogede cirkusfamilie.
Men et spor i sneen og en række mystiske hændelser forstyrer hendes verdensorden. Nogen holder øje med hende. Men hvorfor?

Publiceret 03 October 2017 18:00

SENESTE TV