Biblioteket anbefaler:

Maria Semples ’I dag skal det være’

Af
Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

Maria Semple, der er forfatter bag bestselleren 'Hvor blev du af Bernadette', kommer nu med endnu et skørt, sjovt, sprudlende og meget genkendeligt generationsportræt i form af romanen 'I dag skal det være'.
I bogen tager Eleanor Flood hen og træner, når hun har smidt sin søn Timby af ved skolen. Hun spiser frokost med en veninde, som hun slet ikke bryder sig om. I bogen tager hun sig sammen. Men før hun kan nå at opfylde sin tilsyneladende beskedne plan, kommer livet i vejen.
For præcis i dag har Timby bestemt sig for at lyve sig syg fra skole, så han kan stjæle sig til lidt tid sammen med sin mor. Og præcis i dag har Eleanors kirurgmand Joe fortalt sin receptionist, men ikke sin kone, at han er på ferie.
Og lige da det ser ud som om, at tingene ikke kan køre mere af sporet, finder en tidligere kollega et artefakt fra Eleanors fortid frem; en tegnet historie om familiehemmeligheder, der for længst er begravet, og en søster, hun ikke længere taler med.
'I dag skal det være' er en anderledes læseoplevelse, og romanen har sin helt egen charmerende tone.
Maria Semple er en amerikansk forfatter, der har været manuskriptforfatter på en lang række succesfulde tv-serier, heriblandt Ellen DeGeneres Show, Saturday Night Live og Arrested Development. I dag bor hun i Seattle med sin familie. Hendes gennembrudsroman 'Hvor blev du af Bernadette' blev en international bestseller, og 'I dag skal det være' er hendes tredje bog.

Publiceret 06 October 2017 10:00

SENESTE TV