Dan Fischer i sit atelier 1952. Pressefoto

Dan Fischer i sit atelier 1952. Pressefoto

Udstilling:

Gensyn med Hellerup-maleren Dan Fischer

Café Caféens galleri får en ny udstilling i december og januar

Dan Fischer fra Hellerup var en af sin samtids store billedkunstnere, og fra 2. december kan et udvalg af hans værker opleves på Café Caféen på Vangede Bygade 45.
Dan Fischers karriere tog fart i begyndelsen af halvtredserne, og gennem de følgende tre årtier høstede hans kunst stor anerkendelse.
I denne periode var dansk billedkunst meget dynamisk - nye kunstretninger og -ismer opstod, og kreativiteten blomstrede som aldrig før.

Ivrig sejlsportsmand

Dan Fischer var ifølge en pressemeddelelse med i forreste række, og man kan betegne hans kunst som lyrisk realisme. Især må man beundre spontaniteten, de elegante strøg og de lette farver.
Selv i dag virker hans malerier og akvareller overraskende moderne.
Han levede og arbejdede i Hellerup det meste af sit liv og var, ved siden af sin kunstneriske virke, en ivrig sejlsportsmand og medlem af Hellerup Sejlklub. Han døde 17. november 1987 i Gentofte.
Der er nok en hel del i Hellerup og Gentofte, der kan huske ham, og som nu sammen med alle andre får mulighed for et kunstnerisk gensyn.
Det er Dan Fischers søn Thomas Fischer og barnebarnet Caritas Fischer, der har udvalgt de udstillede værker.
Udstillingen kan ses frem til 31. januar i Café Caféen, hvor alle er velkomne til fernisering lørdag 2. december kl. 14-16.
jbe

Publiceret 29 November 2017 08:30