Biblioteket anbefaler:

’Men jeg er her jo’ af Jørgen Leth

Af
Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

Det er få bøger, hvor man kan høre forfatterens stemme, mens man læser. Men det kan man med Jørgen Leth.
“Havet rumler ind. Jeg kan ikke lide det. Jeg kan ikke lide havet. Det fylder for meget, det laver for meget støj,” læser man med den helt rigtige betoning af ordene - og smiler for sig selv.

Rom og Haiti

I anledning af legendens 80-års fødselsdag i juni i år udkom denne lille, firkantede meditations- og erindringsbog, der er skrevet i Rom og Haiti.
I Rom beskriver Jørgen Leth et liv i rastløshed og manglende inspiration og hans desperation over livets vrimmel og påtrængende fantasier. Der er sider fulde af tomhed og angst.
I Haiti er han alene og meget optaget af at studere et par skildpadders seksualliv.
Imens vælder minderne frem, og mens skildpadderne parrer sig, og bølgerne knuses mod stranden, hvirvler Jørgen Leth sit liv op - rejserne, forholdet til skriften, tiden og døden.
Det er en knivskarp lille bog, der har mesterens overlegenhed og sikkerhed, men samtidig står dugfrisk. Jørgen Leth, født 1937, er filminstruktør, digter, reporter og cykelkommentator.
Han debuterede i 1962 med digtsamlingen 'Gult lys' og har siden udsendt flere nyklassikere, blandt andet 'Sportsdigte' og 'Lykken i ingenmandsland', begge fra 1967.
Han har instrueret over 40 film, blandt andet 'Det perfekte menneske' fra 1967, og 'Det erotiske menneske' fra 2010.
I 2005 udkom en af årets mest omtalte bøger, 'Scener fra mit liv' – det første bind i erindringsserien 'Det uperfekte menneske'. Leth har desuden skrevet bøger om Tour de France, Haiti, film og sport.

Meditations- og erindringsbogen ’Men jeg er her jo’ er skrevet i Rom og Haiti. Pressefoto

Meditations- og erindringsbogen ’Men jeg er her jo’ er skrevet i Rom og Haiti. Pressefoto

Publiceret 07 December 2017 17:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV