Ugens læser:

"Jeg er ikke meget for udpenslet gys og gru, og jeg er slet ikke til fantasy"

Anna Grue, 60 år, forfatter

Hvilken roman har du sidst læst?
Da en af mine favoritter, Kazuo Ishuguro, for nylig vandt Nobelprisen, genlæste jeg et par af hans romaner, blandt andet 'Never let me go', som er en dystopisk fortælling om en på overfladen idyllisk, engelsk kostskole, der langsomt viser sig at have et uhyggeligt formål. Den kan absolut anbefales!

Hvem er din favoritforfatter?
Det skifter hele tiden. Lige nu er det irske Roddy Doyle, som jeg med mellemrum tager frem og sluger i store mundfulde. Jeg genlæser for tiden hans Barrytown-trilogi, som er et af de sjoveste, skarpeste og mest præcise familieportrætter, jeg er stødt på.

Hvad er din favoritgenre?
God fiktion. Jeg er egentlig ligeglad, om det er en krimi eller ej, bare den er velskrevet og har interessante personer. Jeg er ikke meget for udpenslet gys og gru, og jeg er slet ikke til fantasy. Ellers er jeg ret altædende.

Har du nogensinde opgivet en bog?
Masser af gange. Hvis sproget halter, formen er ubehjælpsom, eller klichéerne står i kø allerede på de første sider, så er min tålmodighed meget lille.

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?
Ida Jessens 'En ny tid' og 'Doktor Bagges anagrammer' er to romaner, som bør læses i sammenhæng. De handler om et ægteskab fra henholdsvis hans og hendes synsvinkel. Umådeligt fine og meget smukke, både indeni og udenpå.

Ugens læser er forfatteren Anna Grue. Foto: Klein og Co

Ugens læser er forfatteren Anna Grue. Foto: Klein og Co

Publiceret 23 December 2017 20:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV