KINO folder drømmenes faner ud

I denne uge har Gentofte Kino premiere på en dansk dokumentar om digteren Michael Strunge og en amerikansk spillefilm, der spås til at løbe med et par Oscar-statuetter

Af
Signe Haahr Pedersen

'Væbnet med ord og vinger' hedder en ny dokumentarfilm om digteren Michael Strunge, der får premiere i Gentofte Kino på torsdag.
Portrættet formes af fortællinger fra venner, kærester og andre, som kendte Strunge dengang i 1980'erne, hvor han brød igennem med sin lyrik, inden han i en alder af 27 år sprang ud fra fjerde sal.
Med filmen ønsker instruktør Torben Skjødt Jensen at få digterens ord ud til et bredere publikum.
“En digter dør aldrig. Hylstret forsvinder, men det gør kunsten ikke. Derfor er Michael Strunge stadig i blandt os. Digteren lever, fordi hans kunst er her,” siger han i en pressemeddelelse.
Døden er også nærværende i Gentofte Kinos anden premierefilm denne uge. Det amerikanske komediedrama 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' følger kvinden Mildred Hayes, hvis datter er blevet slået ihjel.
Da sagen forbliver med at være uopklaret efter flere måneder, får Mildred nok. Hun køber tre kæmpestore reklamesøjler langs vejen uden for byen, hvor hun kritiserer politiets efterforskningsarbejde. Og så bliver der rav i den.
'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri' vandt seks Golden Globe-priser for nylig, hvilket indikerer, at den også vil fylde til årets Oscar-show.

Mildred fra Ebbing i Missouri bliver så rasende på politiet, at hun skælder ud på tre store reklamesøjler. Foto fra filmen

Mildred fra Ebbing i Missouri bliver så rasende på politiet, at hun skælder ud på tre store reklamesøjler. Foto fra filmen

Publiceret 10 January 2018 17:00

Villabyerne nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Villabyerne
SENESTE TV