Ken Follett kommer til premieren på den nye musical. Foto: Christina Hauschildt

Ken Follett kommer til premieren på den nye musical. Foto: Christina Hauschildt

Verdenspremiere på Ken Follett-bestseller på Bellevue Teatret

’Den evige ild’ af Ken Follett har premiere 1. marts 2019 - allerede nu kan du købe billetter

Bellevue Teatret har sikret sig at være det første teater i verden, der sætter Ken Folletts nyeste bestseller 'Den evige ild' op på teatret. 'Den evige ild' får verdenspremiere som episk musical 1. marts 2019 – om præcis et år.

"Forventningerne er høje til Høg, Aagaard og Svanekier, der i 2016 stod bag den ultrapopulære musical til Ken Folletts 'Jordens søjler' på Østre Gasværk Teater. Trekløveret kommer nemlig til at omdanne 'Den evige ild' fra roman til musical. Billetsalget er nu startet, og til verdenspremieren vil Ken Follett deltage som æresgæst i Arne Jacobsens ikoniske Bellevue Teatret,” skriver teatret i en pressemeddelelse.

Bellevue Teatret i Klampenborg har under den nye ledelse af direktør Pia Jette Hansen fået den verdenskendte britiske forfatter Ken Follett til at give grønt lys til at omdanne hans seneste succesroman 'Den evige ild' til musical. Bogen, der er den tredje i Folletts Kingsbridge-serie, har allerede siden udgivelsen i efteråret 2017 solgt over 100.000 eksemplarer i Danmark.

Dermed har Pia Jette Hansen for anden gang fået Ken Folletts tilladelse til at omdanne en af hans populære romaner til en musical. Ingen anden teaterdirektør i verden har fået lov til det. I oktober 2016 havde Østre Gasværk Teater under netop Pia Jette Hansens ledelse verdenspremiere på Folletts 'Jordens Søjler', der blev set af mere end 73.000 publikummer.

Godt samarbejde

“Den endelige aftale er på plads, og jeg er meget glad. Vi havde et historisk godt samarbejde med Ken Follett om 'Jordens søjler'. Til premieren var Ken Follett både rørt og begejstret. Med aftalen om nu at omdanne 'Den evige ild' til musical, blåstempler Ken Follett Høg, Aagaard og Svanekier som værende musicalmakers helt oppe i eliten,” siger Pia Jette Hansen.

“Jeg er begejstret for, at 'Den evige ild' bliver til en dansk musical. Jeg er særlig glad for, at trekløveret Høg, Aagaard og Svanekier, som havde stor succes med musicalversionen af 'Jordens søjler', igen skal omdanne en af mine fortællinger til en teaterscene,” siger Ken Follett selv.

Handlingen i 'Den evige ild' er spændt op imellem de to rivaliserende dronninger, Elizabeth 1. og Maria Stuart. De sætter ild til religion og kvindemagtspil, så det ender brat med både fængsel, fornedrelse og halshugning. Mellem de to ikoniske kvindeskikkelser fra 1500-tallet opererer agenten Ned Willard. Rollen som Ned bliver på Bellevue Teatret spillet af Caspar Phillipson,

 

Bogen “Den evige ild” bliver nu til en musical på Bellevue Teatret.

Bogen “Den evige ild” bliver nu til en musical på Bellevue Teatret.

Publiceret 05 March 2018 11:00

SENESTE TV