"'The Handmaiden er en billedskøn, kompleks erotisk fortælling, hvor intet er, som det ser ud til at være," lyder det bl.a. i denne uges anbefaling fra Filmstriben.

Filmstriben anbefaler:

’The Handmaiden’ af Chan-Wook Park

Af
Af Thomas Kastberg

ansvarlig for Hovedbibliotekets filmklub

The Handmaiden' fra 2016 er en unik sydkoreansk erotisk thriller, et raffineret trekantsdrama, der er en fryd for øjet og hjernen og noget af det bedste og mest originale, man har set fra Asien de senere år.

Den bygger på den historiske roman ‘Rænkespil' fra 2002 af Sarah Waters, selvom denne foregik i det victorianske England.

Vi befinder os i Korea i 1930'erne, hvor landet er besat af Japan. Her møder vi den pengebesatte svindler, der kalder sig Grev Fujiwara. Han har fået en genial plan. Han vil forføre den ensomme japanske arving, Lady Hideko, herefter gifte sig med hende, for til sidst at sende hende på sindssygehospital og stjæle hendes arv.

Han får installeret lommetyven Sook-Hee som tjenerinde for Hideko. Hun skal overbevise hende om, at ‘greven' er en god mand, der er værd at gifte sig med. Hideko bor for øvrigt isoleret på et slot med sin autoritære og perverterede onkel Kouzuki, da hendes forældre og tante er døde.

Imidlertid opstår der varme følelser mellem de to smukke kvinder. Det starter med en erotisk besættelse og ender siden som ægte kærlighed.

Rænkespillet kan begynde. Hvem narrer hvem?

Instruktøren Chan-Wook Park er kendt for at blande visuel elegance og melodrama med ekstrem vold. Volden er pakket godt af vejen i 'The Handmaiden', selvom der er få eksplicitte scener.

Temaer, vi ser i ‘The Handmaiden', har han behandlet i sine tidligere film. Eksempelvis hævn i trilogien ‘Sympathy for Lady Vengeance', ‘Sympathy for Mr. Vengeance' og ‘Oldboy'. Fascinationen af den kødelige lyst ses også i ‘Thirst' fra 2009 og til dels i ‘Stoker' fra 2013.

'The Handmaiden' er en billedskøn, kompleks erotisk fortælling, hvor intet er, som det ser ud til at være. Den er spækket med geniale plot-twists, så det gælder om at holde tungen lige i munden. En stor anbefaling.

Publiceret 01 May 2018 16:00

SENESTE TV