Marlo er mor til tre og udbrændt. Pludselig en dag ringer redningen på døren. Foto fra filmen.

Marlo er mor til tre og udbrændt. Pludselig en dag ringer redningen på døren. Foto fra filmen.

En desperat mand og en udkørt mor indtager lærredet

Ugens to premierefilm i Gentofte Kino handler om en charmør, som kæmper for at blive i Danmark, og en mor til tre, som får hjælp fra en moderne Mary Poppins

Af
Af Kathrine Albrechtsen

To mennesker er i ugens to premierefilm ved at brænde sammen i desperation.

I 'Charmøren', som er et intenst dansk drama, handler det om Esmail (Ardalan Esmaili), en ung iransk mand der desperat forsøger at finde en dansk kæreste, så han kan blive i Danmark.

Esmail arbejder som flyttemand, men hver aften tager han sit pæne jakkesæt på og sætter sig på den samme trendy vinbar i håbet om at møde og forføre den helt rette kvinde.

Som tiden er ved at rinde ud, træffer Esmail en ung iransk kvinde ved navn Sara, og mod al forventning opstår ægte følelser. Sara introducerer Esmail til det persiske miljø i København, og for første gang i lang tid føler Esmail, at han hører til.

Men jo tættere Esmail kommer på sit mål, jo tættere kommer en mystisk fremmed mand på at indhente ham. For Esmails kamp for et bedre liv har konsekvenser for andre end ham selv; konsekvenser han ikke længere kan undslippe.

'Charmøren' er Milad Alamis første spillefilm, støttet af Det Danske Filminstituts talentprogram New Danish Screen, og har allerede vundet flere priser på flere filmfestivaler. Bl.a. ved verdenspremieren på San Sebastian Filmfestivalen, hvor den vandt en pris uddelt af Fedeora,

Mod al forventning forelsker Esmail sig i en ung iransk kvinde i ’Charmøren’, men tiden er ved at indhente ham. Foto: Fra filmen ’

Mod al forventning forelsker Esmail sig i en ung iransk kvinde i ’Charmøren’, men tiden er ved at indhente ham. Foto: Fra filmen ’

Tiltrængt hjælp fra Tully

Idéen til ugens anden premierefilm 'Tully' blev undfanget i 2015, kort efter manuskriptforfatteren Diablo Cody havde født sit tredje barn.

Med to små børn i forvejen, der krævede meget tid og energi, var hun hurtigt klar over, at hun ikke kunne håndtere den udmattelse og søvnmangel, der følger med en nyfødt. Hun ansatte derfor en barnepige, der kom hjem til hende hver aften klokken 22 og holdt øje med barnet indtil tidligt næste morgen. Oplevelsen gav Diablo Cody idéen til 'Tully'.

I filmen møder vi Marlo (Charlize Theron), som også har født sit tredje barn, og hun får ikke meget hjælp på hjemmefronten af sin mand, der er optaget af et vigtigt og krævende arbejdsprojekt.

Da Marlo er ved at brænde fuldstændig sammen af træthed, tilbyder hendes velhavende bror at betale en barnepige, der kan tage over om natten, så hun kan få sovet. Først er Marlo skeptisk overfor idéen, men snart ringer fantastiske Tully på døren.

Som en moderne Mary Poppins er Tully fuld af nærvær og overraskelser og viser sig at være gjort af et helt særligt stof, der giver overskuddet tilbage til den udkørte mor.

Publiceret 15 May 2018 18:30