Forfatter Thomas Korsgaard er klar med sin anden udgivelse. Foto: Les Kaner

Forfatter Thomas Korsgaard er klar med sin anden udgivelse. Foto: Les Kaner

Biblioteket anbefaler:

Thomas Korsgaards ' En dag vil vi grine af det'

Er penge det, der skal til, for at komme fri af den følelse af rod og opløsning, der præger dagligdagen? Thomas Korsgaard fortsætter med sin anden roman den sørgmuntre fortælling om Tue

Af
Af litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

“Min ambition er især – i hvert fald med denne her bog – at fortælle om den magtesløshed og de ydmygelser, vi som mennesker kan påføre hinanden.”

Sådan skrev den unge forfatter Thomas Korsgaard om sin debutroman 'Hvis der skulle komme et menneske forbi', der tog læsere og anmeldere med storm. Den selvstændige fortsættelse, 'En dag vil vi grine af det', der netop er udkommet, fortsætter den sørgmuntre fortælling om Tue, der vokser op i et utrygt hjem, hvor børn langt hen ad vejen overlades til sig selv, og hvor de voksne ikke magter at være forældre.

Det er en fortælling om ensomhed og fysisk og psykisk vold som en del af hverdagen. Men samtidig er 'En dag vil vi grine af det' en erklæring af kærlighed på trods. Romanen er en underfundig og velskrevet karakteristik af livet i en hårdt prøvet familie, hvor realiteterne sjældent lever op til intentionerne.

Tues mor har fået en stor erstatning for en arbejdsskade, og nu skal alt blive godt. Men er penge det, der skal til, for at komme fri af den følelse af rod og opløsning, der hidtil har præget dagligdagen?

Hvad skal der ske med den anden mand, som moren skriver intimt sammen med – og som hun har fortalt Tue, at hun overvejer at flytte sammen med? Hvor mange hemmeligheder kan en familie bære? Og hvad sker der, når Tue ikke længere er et barn – men en ung voksen, som er ved at komme til sig selv og i den proces opdager, at der er en helt anden verden for enden af den lange grusvej.

Thomas Korsgaard er født i 1995 og opvokset uden for Skive. Han er student fra Ørestad Gymnasium og tidligere elev fra skrivelinjen på Vallekilde Højskole. Han har blandt andet gjort sig bemærket som skribent for Zetland, hvor han udgav eBogs-singlen 'Dengang jeg troede, jeg var assistent for Gustav'.

Publiceret 17 May 2018 13:00

SENESTE TV