Ugens læser er krimiforfatter Lasse Holm.

Ugens læser er krimiforfatter Lasse Holm.

Ugens læser elsker Røde Orm

Lasse Holm, 50 år, forfatter til kriminalromanerne 'Lodbrogsønnernes Hævn' og 'Lodbrogsønnernes Ran', der foregår i vikingetiden og er skrevet på baggrund af virkelige hændelser.

Hvilken roman har du sidst læst?

“'Huset Buddenbrook' af Thomas Mann – både fordi jeg og min kone skulle på ferie til Lübeck, hvor bogen foregår, men også fordi det var en klassiker, jeg endnu ikke havde fået læst. Det var den bedste læseoplevelse, jeg har haft længe, selvom slutningen er ganske deprimerende.”

Hvem er din favoritforfatter?

“Frans G. Bengtsons 'Røde Orm' er verdens bedste vikingeroman. Men derudover nåede Bengtson kun at skrive en enkelt roman, og en yndlingsforfatter må have mere på CV'et. Derfor bliver det finnen Mika Waltari, der blandt meget andet har skrevet 'Sinuhe Ægypteren' og 'Mikael Karvajalka'.”

Hvad er din favoritgenre?

“Historie har altid interesseret mig, og det afspejler sig i min bogsmag. Bernard Cornwells serie om saxeren Uthreds forsvar af England mod vikingernes invasion i bla. 'Det Sidste Kongerige' holder jeg især af. Det samme gælder en anden englænder, Robert Harris, som er en af de bedste spændingsforfattere i øjeblikket, også indenfor det historiske. Herhjemme synes jeg, at genrens fornemste repræsentant er Maria Helleberg, især når hun beskæftiger sig med guldalderens København, som i 'Kamma' og 'Scenesat'.”

Har du nogensinde opgivet en bog?

“Umberto Ecos 'Rosens Navn' er en svær nød at knække. Jeg er begyndt på den flere gange og er desværre aldrig nået forbi side 50.”

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

“Det må blive 'Røde Orm', Frans G. Bengtsons klassiker fra 1940'erne, der oven i købet igen er aktuel i forbindelse med Det Kongelige Teaters sommeropsætning i Dyrehaven. En underholdende og flyvsk, men langt hen ad vejen overraskende historisk korrekt drengerøvsroman om vikinger og andet godtfolk på Harald Blåtands tid.”

Publiceret 11 June 2018 10:00

SENESTE TV