Nadia Nadim fortæller i en selvbiografi sin dramatiske historie. Mød hende på Gentofte Hovedbibliotek torsdag 14. juni. Pressefoto

Nadia Nadim fortæller i en selvbiografi sin dramatiske historie. Mød hende på Gentofte Hovedbibliotek torsdag 14. juni. Pressefoto

Mød fodboldstjernen Nadia Nadim

Nadia Nadim blev folkeeje under sidste sommers EM, hvor det danske landshold nåede helt frem til finalen. Mød hende på Gentofte Hovedbibliotek torsdag 14. juni kl. 17-18.30

Nadia Nadim er fandenivoldsk, charmerende og vil have os til at tro, vi er noget hver især. At vi kan noget. Og hendes frækhed og selvtillid går lige i hjertet på os. Så meget, at Berlingskes læsere i februar kårede hende til 'Årets dansker'.

Men hendes vej til toppen har ikke været uden kamp og smerte. Hun er født i Afghanistan, hvor hendes far, som var general i hæren, blev bortført og henrettet af Taleban, da Nadia var ni år gammel.

Et par år senere måtte Nadias mor flygte fra det religiøse regime sammen med sine fem døtre. Efter en barsk flugt landede familien på et asylcenter i Nordjylland, hvor Nadia blev inviteret til at spille i den lokale klub og snart viste et stort talent.

Hun spiller i dag som professionel i Manchester City, og hun har udviklet sig til en af de store profiler på det danske landshold. Hun er desuden næsten færdig med sit medicinstudie på Aarhus Universitet og taler i øvrigt syv sprog.

Nadia Nadim er aktuel med udgivelsen af bogen 'Nadia Nadim - Min historie'. I denne selvbiografi fortæller hun med egne ord hele sin dramatiske historie. Hendes ønske er at inspirere andre til at overvinde modstand, forfølge drømmene og nå målene.

Nadia Nadim bliver interviewet af Miriam Zesler, der er forfatter til bogen. Efter interviewet vil der være tid til spørgsmål og signering – og det er muligt at købe bogen til arrangementet.

Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding.

gs

Publiceret 13 June 2018 17:00