Instagram-fænomenet Rupi Kaurs debutbog 'Mælk og honning' er blevet en international bestseller. Pressefoto

Instagram-fænomenet Rupi Kaurs debutbog 'Mælk og honning' er blevet en international bestseller. Pressefoto

Biblioteket anbefaler: 'Mælk og honning' af Rupi Kaur

Af
litteraturkonsulent Signe Langtved Pallisgaard

Gentofte Hovedbibliotek

"Jeg ved ikke om min mor er / bange for eller forelsket i / min far det / ser ens ud.”

Så enkelt tager et digt af den unge indisk-canadiske forfatter Rupi Kaur sig ud.

"I en alder af 24 er Rupi Kaur blevet kaldt sin generations stemme," skrev USA Today om 'Mælk og honning', der er Instagram-fænomenet Rupi Kaurs debutbog. Den er blevet en international bestseller med over to millioner solgte bøger og en årelang placering på New York Times' bestsellerliste bag sig.

Bogen er en samling af poesi og prosa, der er illustreret af Rupi Kaur selv, og den balancerer fint på grænsen mellem det banale og det originale - og det er den selv helt klar over. Den gør sig ikke til, vil ikke mere, end den gør, og den gør det med en enkelthed, der visse steder er direkte slående.

'Mælk og honning' er inddelt i de fire kapitler: det smertende, det elskende, det ødelæggende og det helende. Alle handler de om at overleve: vold, mishandling, kærlighed og tab. De handler om feminitet og om alle de billeder, vi har af os selv.

Rupi Kaurs smukke ord tager læseren med på en rejse gennem livets mest bitre øjeblikke og sætter ord på den sødme, der også kan findes i de svære situationer.

”Tag ikke fejl / af salt og sukker / hvis han vil / være sammen med dig / vil han / så enkelt er det.”

Rupi Kaur, der er født i 1992, er en indisk-canadisk forfatter, illustrator og performer. Hendes debut og 'Mælk og honning' udkom i 2014.

Den næste bog, der på engelsk hedder 'The Sun and Her Flowers', udkom i 2017. Begge bøger hare en række illustrationer, som forfatteren selv har tegnet.

Publiceret 28 June 2018 11:00