For mig at se er der en rigtig dårlig parkeringskultur i Gentofte, skriver en læser.

For mig at se er der en rigtig dårlig parkeringskultur i Gentofte, skriver en læser.

DEBAT: Parkeringskultur handler ikke om dyre biler

Af
Egil Rindorf

Toftekærsvej 28B

2820 Gentofte

debat Det er noget utroligt pjat at gøre den meget vigtige debat om parkeringskultur i Gentofte til et spørgsmål om dyre eller billige biler. Det er fordomsfuldt og formentlig helt uden sagligt belæg dermed at ville skabe et indtryk af, at 'de rige svin' også er dem, der sviner med parkeringen - underforstået, at hvis man bare er fattig nok og har en skrammelbunke af en bil, så er det jo nok også velment og til samfundets gavn og glæde, hvis man parkerer tosset.

For mig at se er der en rigtig dårlig parkeringskultur i Gentofte. Det er det, der er emnet for debatten. Det ville tjene hver enkelt at holde sig til den sag. Uanset om det handler om dyre eller billige biler.

Og så vil jeg stadig gerne inddrage i debatten, at det i det hele taget er en meget dårlig beslutning, at Borgerrepræsentationen har besluttet, at i Gentofte må bilerne gerne parkere på fortovene. Det betyder, at fodgængerne ofte må ud at gå på vejen, som jo imidlertid er lavet til bilerne.

Det er skørt og trafikfarligt, og det går især ud over de svagest gående, de der har brug for at holde en i hånden, forældre med barnevogne og alle os andre, som i forvejen må kæmpe med, at mange hække hænger langt ud over fortovene, hvor de fylder den ene fliserække, og bilerne tager så den anden flise.

Se det er sådan noget som det, der er vigtigt i debatten, og ikke en helt useriøs og barnagtig udskamning af folk, der har en større bil end andre.

Publiceret 29 June 2018 13:30