Jens Peter Møller: Udsigt til Schæffergaarden og Gentofte kirke (maleriet er beskåret) Foto: Ole Haupt

Jens Peter Møller: Udsigt til Schæffergaarden og Gentofte kirke (maleriet er beskåret) Foto: Ole Haupt

Ny og ældre kunst på Øregaard Museum

Udstilling 'Sommer med samlingen' byder på highlights og nyerhvervelser

kultur Sommeren er også nået til Øregaard Museum, som de næste par måneder byder på to udstillinger inden for i huset og film på Spejlscenen i Øregaardsparken.

I juli og august omdannes Spejlscenen nemlig til en minibiograf, hvor man kan se Jesper Jargils dokumentarfilm 'Vinterbillede' fra 1996 om maleren Per Kirkeby, der i en årrække boede tæt på Øregaard Museum.

Inden for på museets 1. sal kan man opleve udstillingen '…på min måde…' med nye værker af kunstnerne Ellen Hyllemose, Torgny Wilcke, Claus Egemose og Anne Fabricius Møller.

De fire kunstnere har netop på hver deres måde skabt et rum med interesse for møbler, for tekstil, for lys og indretning. Hver enkelt installation er nøje balanceret med Øregaards historiske lokaler, der oprindeligt blev skabt som en privat bolig.

Et overraskende møde mellem vores nutid og begyndelsen af 1800-tallet, hvor Øregaard blev opført.

Highlights og nyerhvervelser

I museets stueetage vises 'Sommer med samlingen', der byder på highlights og nyerhvervelser samt møbler og sølv fra husets periode.

Nyt i samlingen er for eksempel J. P. Møllers maleri 'Udsigt til Schæffergaarden og Gentofte kirke' fra 1806 - samme år, som Øregaards bygherre, Johannes Søbøtker, købte ejendommen Øregaard og begyndte opførelsen af sit landsted.

Også værker af modernisten Jais Nielsen er føjet til samlingen i det forløbne år. Kort før jul lykkedes det nemlig Øregaard Museum at erhverve Nielsens maleri 'Dreng med guldfisk' fra 1915 med støtte fra Ny Carlsbergfondet og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.

Jais Nielsen: Dreng med guldfisk, 1915. (Maleriet er beskåret) Foto: Ole Haupt

Jais Nielsen: Dreng med guldfisk, 1915. (Maleriet er beskåret) Foto: Ole Haupt

Maleriet er nu blevet restaureret og præsenteres sammen med museets seneste erhvervelse af samme kunstner, 'Provinscirkus' fra 1916, samt eksempler på Jais Nielsens kunstnerkeramik. jesl

Publiceret 29 June 2018 10:30