I den islandske film 'Under træet' kommer en far på hårdt arbejde for at få lov til at se sin datter.

I den islandske film 'Under træet' kommer en far på hårdt arbejde for at få lov til at se sin datter.

Gentofte Kino: To skud fra det kølige nord

Ugens premierefilm i Kino er fra Island og Finland

Af
Jesper Bjørn Larsen

I BIFFEN Denne uge byder på to premierefilm i Gentofte Kino, 'Under træet' fra Island og 'Violinisten' fra Finland.

Den islandske film handler om Atli, som smides ud hjemmefra af Agnes, der samtidig nægter ham at se deres datter Asa. Atli må flytte hjem til sine forældre, der selv er i problemer i en bitter nabostrid omkring deres store smukke træ, der kaster en skygge på naboens terrasse.

Mens Atli kæmper for sin ret til at se sin datter, eskalerer nabokonflikten – kæledyr forsvinder på mystisk vis, overvågningskameraer installeres, og det rygtes, at naboen er blevet set med en motorsav.

'Under træet' er en sort komedie, som de efter sigende kun kan lave dem i Island.

Bodnia på rollelisten

I den finske film 'Violinisten' skader den berømte violinist Karin Nordström (Matleena Kuusniemi) sin hånd i en bilulykke, og pludselig er hun ikke længere i stand til at gøre det, som hele hendes liv har handlet om.

Hun prøver at finde mening ved at undervise, og hun forelsker sig i den 20 år yngre elev Antti (Olavi Uusivirta). Umiddelbart passer de ikke sammen, men de har begge stor passion for musikken. Antti indser også, at forholdet til sin nye, berømte elskerinde kunne hjælpe hans egen karriere.

Samtidig møder vi den verdensberømte dirigent Björn Darren (spillet af danske Kim Bodnia), som engang var Karins lærer og elsker. Han skal netop til at vælge en ny soloviolinist til en stor koncert i København, og Karin er villig til at gøre hvad som helst for at få Björn til at vælge Antti. Måske kan violinistens drømme stadig nå at gå i opfyldelse.

Publiceret 05 July 2018 10:00

SENESTE TV