Sara og Jacob har åbnet webbutikken Bforbadedyr.dk. Pressefoto

Sara og Jacob har åbnet webbutikken Bforbadedyr.dk. Pressefoto

Søskendepar gør badedyr til business

12-årige Sara fra Gentofte har åbnet ny webshop med sin lillebror Jacob. ”Vi fik idéen til at sælge badedyr, da vi var på ferie på Gran Canaria"

iværksætter I 2014 åbnede Danmarks yngste iværksætter, 12-årige Sara, webshoppen Kforkage.dk fra sit hjem på Grusbakken i Gentofte. For tre uger siden åbnede hun så webshop nummer to, Bforbadedyr.dk, sammen med sin lillebror Jacob, som er 10 år gammel.

Og der gik ikke mere end fire timer fra det gik online, til det første salg tikkede ind.

”Vi fik idéen til at sælge badedyr, da vi var på ferie på Gran Canaria. Jeg har jo allerede en webshop med bageting, og jeg syntes, at det kunne være sjovt at have en webshop sammen med min lillebror. Vi så en masse sjove badedyr på ferien, så Jacob spurgte, om ikke vi skulle åbne en shop sammen med badedyr, og det var en fed idé. Jeg havde et katalog fra en messe fra sidste år, hvor jeg havde været med min mor for at lave nye aftaler til Kforkage.dk, og det katalog var fyldt med flotte og sjove badedyr. Jeg havde det heldigvis stadig liggende, så vi kunne kigge i det sammen og få nogle gode idéer,” fortæller Sara.

Deres mor Mia hjalp dem med at kontakte firmaet fra messen og få en forhandleraftale på plads, og derfra var det bare at skrive en forretningsplan og komme i gang med design af hjemmesiden.

Pakke ordrer og bestille varer

Sara har været ansvarlig for forretningsplanen, for det havde hun prøvet før, og Jacob har været ansvarlig for designet i samarbejde med en udvikler. Mens indkøb og logistik har de to søskende været fælles om. Deres mor Mia har hjulpet til med vareoprettelser, korrespondance med udvikleren samt alle de andre ting, som de ikke selv må håndtere på grund af deres alder.

Lige nu har Sara og Jacob sommerferie, så der er plads til at pakke ordrer og bestille varer oftere end på almindelige skoledage. Men der skal stadig være plads til at være børn.

”Det er vigtigt for mig, at de stadig får lov til at være børn, selv om de er driftige. Jeg tror, at det er lidt som med købmandens børn, som hænger ud i købmandsbutikken hele tiden. De er helt klart blevet inspireret af mit selvstændige virke,” siger Mia.

Publiceret 20 July 2018 11:43