På Klampenborg, Skodsborg og Rungsted har Banedanmark fjernet de eksisterende spor og er i gang med at indbygge nye sporkasser, spor og sporskifter. Pressefoto

På Klampenborg, Skodsborg og Rungsted har Banedanmark fjernet de eksisterende spor og er i gang med at indbygge nye sporkasser, spor og sporskifter. Pressefoto

Banedanmark tror på togdrift igen fra 13. august

Arbejdet med fornyelse af Kystbanen går planmæssigt

trafik Alt skrider frem efter planen med den gennemgribende fornyelse af Kystbanen, melder Banedanmark, der er fortrøstningsfuld omkring, at spærringen hæves til tiden, så togene kan køre igen 13. august.

I den første uge efter spærringen vil myldretidstogene dog være aflyst, da man nogle få steder på strækningen mellem Hellerup og Helsingør er nødt til at køre langsommere end normalt.

Der er blevet arbejdet på højtryk og i døgndrift flere steder på strækningen. Noget af det mest omfattende arbejde udføres på stationerne Klampenborg, Skodsborg og Rungsted.

"Når jeg eller mine byggeledere er rundt på de forskellige byggepladser, så er det dejligt, at vi med egne øjne kan se en stor forandring af stationerne. På Klampenborg, Skodsborg og Rungsted har vi fjernet de eksisterende spor og er i gang med at indbygge nye sporkasser, spor og sporskifter. Vi glæder os meget til, at passagerne får lov til at køre på de nye skinner," siger projektleder Andreas Christoffer Lund i en pressemeddelelse fra Banedanmark.

Sommerens fornyelse af Kystbanen indebærer også renovering eller udskiftning af i alt ti jernbanebroer. De fleste af broerne skal have udskiftet isoleringen under sporet. Banedanmark har allerede revet to broer ned og udskiftet dem med nye.

Sporet skal 'sætte sig'

Når der er blevet lagt nyt spor, skal Banedanmark leve op til nogle sikkerhedskrav. Sporet skal 'sætte sig', inden man kan køre med høj hastighed. Konkret sker det ved, at skinnerne bliver udsat for et tryk.

I langt de fleste tilfælde bruger Banedanmark en såkaldt dynamisk stabiliseringsmaskine, som udøver et tryk på skinnerne, tilsvarende en pladsvibrator når man lægger en terrasse. Men mellem Helsingør og Hellerup er der 11 steder, hvor maskinen ikke kan bruges grundet bærende brokonstruktioner.

Her vil man leve op til sikkerhedskravene ved at lade passagertog gennemkøre strækningen med max 80 km/t, indtil sporet har stabiliseret sig via de mange togpassager.

Det betyder, at der ikke kan køre så mange tog som normalt. Fra den 13-17. august vil der i myldretiden køre seks i stedet for ni tog i timen til og fra Kystbanens største stationer. Til gengæld sørger DSB for, at togene så vidt muligt har flere vogne på end normalt.

jesl

Publiceret 30 July 2018 10:14