The Spacemakers dannet i 1964 med blandt andre Jørn Mader og Jørn Bonnesen blev genetableret i 1999 og er med til at slutte årets sæson tirsdag 28. august. Pressefoto

The Spacemakers dannet i 1964 med blandt andre Jørn Mader og Jørn Bonnesen blev genetableret i 1999 og er med til at slutte årets sæson tirsdag 28. august. Pressefoto

Pigtrådsmusikken indtager igen Bakken

The Cliffters åbner 7. august sæson nr. otte, hvor der spilles to koncerter hver tirsdag hele måneden

koncert For ottende år i træk blænder Bakken samtlige tirsdage i august op for alle tiders pigtrådsmusik fra kendte og elskede orkestre som blandt andet The Cliffters, Rocking Ghosts og The Lollipops.

Hver tirsdag spilles der to gratis koncerter, og arrangementet begynder kl. 18.30 og slutter kl. 20.

The Rocking Ghosts har indirekte æren for starten på pigtrådstraditionerne på Bakken, da deres jubilæumskoncert i 2011 blev et kæmpe tilløbsstykke. Pressefoto

The Rocking Ghosts har indirekte æren for starten på pigtrådstraditionerne på Bakken, da deres jubilæumskoncert i 2011 blev et kæmpe tilløbsstykke. Pressefoto

Sammen med Jørgen Mylius er pigtråds-arrangør Holger Hagelberg konferencier under alle koncerterne, og de to herrer vil guide Bakkens 'grå guld' gennem en række aftener med musik, der i år også byder på kvindelige musikere.

Kvinderne på banen

"Pigtråd på Bakken startede ved en tilfældighed, da The Rocking Ghosts bad mig hjælpe dem med at markere deres 50-års jubilæum. Det blev til en koncert på Friluftsscenen på Bakken den sidste tirsdag i august tilbage i 2011. Den aften kom der så mange mennesker, at Dyrehavsbakken bad mig om at arrangere pigtrådskoncerter alle tirsdage i august det efterfølgende år, og sådan har det været siden," fortæller Holger Hagelberg i en pressemeddelelse fra Bakken.

I år er der også kvindelige musikere på Bakkens pigtråds-program. Et ønske, der kommer fra Dyrehavsbakkens side, og som Holger Hagelberg hilser velkomment.

"I forbindelse med den seneste Danish Music Award var der fokus på, at samtlige 12 priser gik til mandlige kunstnere, og at kvinderne var dårligt repræsenteret. Sådan skal det ikke være på Bakken, så nu får vi kvinderne med i pigtråden," siger Holger Hagelberg.

Tirsdag 7. august

Her er første artist på scenen Michelle Birkballe. Den jyske hæse sangerinde, der både kan synge følsomme ballader og rå rocknumre. Har ageret opvarmning for både Bon Jovi, Status Quo og Walter Trout.

Bagefter følger The Cliffters – det danske pigtrådsband med Johnny Reimar i front, og som har aner tilbage til 1957. Opløstes i 1963, men blev gendannet i 1987.

Tirsdag 14. august

Chimbo’s Revival – det festlige rock ’n’ roll-band med en underholdende blanding af musik fra rockens barndom og stand up comedy lægger ud, og efterfølges af The Lollipops, som er et dansk legendarisk gruppe dannet i 1960 bestående af brødrene Torben og Jørgen Lundgreen og deres fætter Poul Petersen, da de var henholdsvis 10, 9 og 12 år.

Tirsdag 21. august

Pigtråden slås an af DaNoiz, som består af fire kvinder samt en mandlig musiker. De spiller hits fra 1960’erne til i dag.

Lige efter kommer Sir Henry and his Butlers på scenen. Et orkester, der blev født på Dyrehavsbakken i de gamle dage i Place Pigalle.

Tirsdag 28. august

Sidste omgang pigtråd byder først på The Spacemakers for. Orkestret kommer fra Odense og blev dannet i 1964 med blandt andre Jørn Mader og Jørn Bonnesen og blev senere genetableret i 1999.

Og dernæst kommer The Rocking Ghosts, som blev dannet i 1962, og i 1964 vandt de titlen som 'Københavnermestre i Pigtråd'. Det gjorde dem landskendte med numre som 'Belinda' og 'Oh oh, What a Kiss'.

jesl

Publiceret 01 August 2018 10:21