Forfatter Kim Leine pryder forsiden af Gentofte Bibliotekernes læseklubfolder, der ligger klar nu. Pressefoto

Forfatter Kim Leine pryder forsiden af Gentofte Bibliotekernes læseklubfolder, der ligger klar nu. Pressefoto

Efterårets læseklubber åbner bøgerne: Skal du med?

Kataloget kan nu hentes på alle Gentoftes biblioteker

kultur Gentofte Bibliotekernes læseklubfolder for den kommende sæson er klar. I læseklubberne kan man mødes med andre, der har lyst til at dele deres læseoplevelser.

På Gentofte Hovedbibliotek har man i år blandt andet fokus på Julian Barnes, som er en af Englands mest anerkendte forfattere. Man byder også på bøger af store amerikanske forfattere, bøger fra Japan, bøger om Grønland, aktuelle bøger om forholdet mellem mødre og døtre og bøger om sorg og glæde.

Man kan deltage i en god diskussion i debatklubben eller læne sig tilbage og få en god historie læst højt, mens man nyder udsigten over Øregårdsparken.

Flere temaer

Bydelsbibliotekerne har også flere læseklubber med forskellige temaer.

På Jægersborg Bibliotek inviteres nye medlemmer i år velkommen i en rejse-læseklub og på Ordrup Bibliotek i en ny avis-læseklub.

Bogdyssen, som er et samarbejde mellem Dyssegård Bibliotek og Dyssegårdskirken, har i år fokus på litteratur fra de britiske øer.

Det er gratis at være med i en læseklub, og de fleste klubber mødes på biblioteket en gang om måneden i cirka halvanden time. Biblioteket sørger for bøger og anmeldelser.

Deltagerne får en introduktion til klubbens tema og de praktiske detaljer ved velkomstmødet i september sammen med den første bog.

Står selv for møderne

Herefter står medlemmerne selv for, hvordan møderne skal forløbe. Er man ordblind eller svagtseende, er man også velkommen i læseklubberne.

Man kan læse mere om tilmelding i det trykte katalog, som kan hentes på alle Gentoftes biblioteker eller orientere sig via www.genbib.dk. jesl

Publiceret 03 August 2018 08:34