Masser af børneteater bliver vist helt gratis i Gentoft fra 20. til 26. august. Pressefoto

Masser af børneteater bliver vist helt gratis i Gentoft fra 20. til 26. august. Pressefoto

Gentoftes gader flyder over med teater

Parade med marcherende gæs, tangodans og fire meter høje marionetdukker midt på gaden. Alt det og meget mere kan opleves, helt gratis, når DIG Festival 2018 kommer til Gentofte

Festival Igen i år forvandles Gentoftes gader og stræder til festlige teaterscener, når noget af det bedste indenfor internationalt gadeteater besøger byen fra 20. til 26. august. Folk i alle aldre kan opleve håndplukkede forestillinger fra Frankrig, Spanien, Storbritannien, Holland, Argentina og Chile.

"Det er noget helt specielt at opleve internationale forestillinger i topkvalitet på sin vej gennem byen. Her møder vi kunsten og hinanden – og det er netop de spontane møder i byen, der skaber nye forbindelser mellem os," siger Hans Toft, borgmester i Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Sidste år foregik festivalen mest i Øregårdsparken, men i år udvider den til fire forskellige bydele i Gentofte. Den 20. august skydes festivalen i gang ved Bellevue Strandbad, hvor der kan opleves marcherende gæs, halsbrækkende trapez-akrobatik og mystiske cirkusartister.

Dette syn vil du kunne se i Gentofte i august. Pressefoto

Dette syn vil du kunne se i Gentofte i august. Pressefoto

Derudover kan der ses kæmpe marionetdukker på Jægersborg Alle 23. august, en vaskeægte Zeppelin på Vangede Bygade 24. august, danseopvisning i sammenklemt butiksvindue på Gentoftegade Bibliotek 25. august og meget mere.

"Gadeteater er gratis, det er høj kvalitet og publikum får en kulturoplevelse helt enkelt," siger festivalleder Zelis Niegaard og fortsætter:

"Du kan både planlægge at komme til en forestilling, men det kan også være noget, du oplever spontant: På vej hjem med ungerne eller når man er ude og handle. Pludselig sker der noget. Pludselig er man del af en fælles oplevelse. Det er alt sammen noget, der udvider verden og beriger livet."

Store dukker kommer på besøg i Gentofte. Pressefoto

Store dukker kommer på besøg i Gentofte. Pressefoto

Udover Gentofte besøger DIG Festival Esbjerg, Randers, Silkeborg, Ikast-Brande, Guldborgsund, København, Frederiksberg og Køge med over 100 opsætninger i alt.

Kapp

Publiceret 15 August 2018 10:18

SENESTE TV