Gentofte Gospel Choir for fuld udblæsning på Gentofte Rådhus. Arkivfoto: Per Sohl

Gentofte Gospel Choir for fuld udblæsning på Gentofte Rådhus. Arkivfoto: Per Sohl

20 år med sang, glæde og fællesskab

Gentofte Gospel Choir fejrer i år sit 20 års jubilæum

Af
Peter Klar

rundt Gentofte Gospel Choir fylder 20 år i år. Siden 1998 har koret holdt til i Messiaskirken, hvor det øver hver tirsdag og løbende deltager i aktiviteter.

Gentofte Gospel Choir har mange gange fyldt Bellevue Teatret, Gentofte Kommunes Rådhushal og mange andre koncertsteder, lige som det er blevet til flere udlandsrejser, senest til New York i foråret.

Professionelle musikere

Gentofte Gospel Choir består af cirka 120 sangere ledet af professionelle musikere, der også komponerer hovedparten af korets repertoire, som primært er moderne gospel med inspiration fra andre musikgenrer som soul, jazz og klassisk.

Den musikalske ledelse består af chefdirigent Claus Christensen, meddirigent Sara Broberg Jönsson og pianist Mikael Nordmark.

En stor del af korets medlemmer er lokale fra Gentofte og omegn, men der er også kormedlemmer, der kommer så langt væk fra som Greve og Frederiksværk.

Fem værdier

"Vi lægger stor vægt på det sociale, og at alle uanset alder, baggrund osv. føler sig velkommen og tilpas i vores sangfællesskab. Sang skaber simpelthen glæde og fællesskab, og vi går altid glade hjem," siger korets bestyrelsesformand Astrid Thomas.

Koret er båret af fem grundværdier, som både afspejles i samværet og formidles i koncerterne: Accept, mod, tillid, loyalitet og kvalitet.

Gallakoncert

Gentofte Gospel Choir fejrer jubilæet gennem hele året og har blandt andet planlagt en stor fest for korets medlemmer i september.

"For publikum bliver der igen mulighed for at møde os på Bellevue Teatret søndag den 7. oktober, hvor vi holder gallakoncert med deltagelse af vores fantastiske musikalske ledelse. Der kommer også spændende gæster," fortæller Astrid Thomas.

Publiceret 16 August 2018 08:00

SENESTE TV