"Jeg håber, at videoens succes kan bidrage til en større rummelighed," siger Marcus Mandal.

Klampenborg-instruktørs film storhitter

Musikvideoen med autisten Christian Nielsen har vundet flere internationale priser

At en dansk musikvideo med en ukendt kunstner vækker stor opmærksomhed og vinder internationale priser, er temmelig uhørt. Men det er sket for den rørende video med 40-årige Christian Nielsen og sangen 'Jeg er et ganske særligt væsen'.

I musikvideoen, der er instrueret af Marcus Mandal fra Klampenborg, synger Christian Nielsen sin egen tekst, der handler om ham selv og hans forhold til elverpiger, trolde - og naturen.

Musikvideoen med autisten Christian Nielsen går verden rundt.

Musikvideoen med autisten Christian Nielsen går verden rundt.

"Naturen, den er min ven, for jeg føler, at jeg kan forstå træerne, der taler, og dyrene. Jeg tror, at træerne og stenene og sumpen og mosen og det hele, det taler til mig," siger Christian selv.

Utroligt givende

Videoen er blevet til i samarbejde med Autismecenter Storstrøm, hvor han bor.

"Det har været utroligt givende at filme med et skønt menneske som Christian. Og jeg håber da også, at videoens succes kan bidrage til at skabe en større rummelighed blandt de mange mennesker, der nu får den at se," siger instruktør Marcus Mandal i en pressemeddelelse fra filmselskabet Citizen Dane.

Foreløbig har 'Jeg er et ganske særligt væsen' vundet guld ved de amerikanske Top Indie Film Awards og Mindfield Film Festival, og er nomineret til flere film-festivaler.

Musikken til sangen er skrevet af Susanne P. Hansen og Rolf Hansen. Filmen kan ses på www.citizendane.dk.

jesl

Publiceret 12 September 2018 19:11

SENESTE TV