I denne uge anbefaler Filmstriben en fin, lille filmperle om livet og døden omkring 30-års-alderen. Foto fra filmen

I denne uge anbefaler Filmstriben en fin, lille filmperle om livet og døden omkring 30-års-alderen. Foto fra filmen

'Burn Burn Burn' (2015) af Chanya Button

Af
Dina Lemming Pedersen, bibliotekar

Gentofte Hovedbibliotek

29-årige Dan, en original og en festabe, er netop død af kræft, og gennem efterladte videobeskeder sender han sine to bedste veninder, Seph og Alex, på en rejse rundt i Storbritannien for at sprede asken på steder, der har betydet noget særligt for ham. De to kvinder har hver deres problemer at slås med, og det bliver naturligvis et roadtrip, der sætter gang i mange forskellige følelser. Og skøre optrin.

Den unge instruktør Chanya Button - født 1986 - har skabt en fin, lille filmperle om livet og døden omkring 30-års-alderen. Det er ikke en sjov film (selvom jeg smilede mange gange undervejs), og det er ikke en sørgelig film (selvom jeg kneb en enkelt tåre). Det er en film om, hvor barskt, sjovt, skørt, svært og fantastisk livet er.

Chloe Pirrie og Laura Carmichael er formidable som veninderne med to meget forskellige personligheder. Carmichael kender vi som Lady Edith i Downtown Abbey, og har man fulgt med i britiske tv-serier og satire-shows gennem tiden, vil man kunne genkende mange skuespillere i små biroller.

Publiceret 14 September 2018 16:57

SENESTE TV