Gentoftes frivillighed får fuld fokus

Frivilligcenter & Selvhjælp i Gentofte vil med en række arrangementer give flere Gentofte-borgere appetit på frivilligt arbejde

I de kommende uger sætter Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte ekstra fokus på den frivillige verden for at få endnu flere med.

Landet over markeres og anerkendes frivilligheden på Frivillig Fredag 28. september med aktiviteter og arrangementer, som er med til at synliggøre frivillighedens mange ansigter i lokalsamfundet.

Alle, som er nysgerrige på, hvilken forskel frivillige kan gøre, opfordres til at komme til inspirationsmøde i frivilligcenteret tirsdag 25. september kl. 16.30-18.

Her kan man møde repræsentanter for de forskellige frivillige foreninger og høre eksempler på, hvad man kan bidrage med som frivillig.

Frivillige fortæller

Frivilligcenteret i Gentofte vil ud over ovennævnte arrangement markere Frivillig Fredag-ugen med en udstilling på Gentofte Bibliotek og daglige historier fra frivillige fortalt med små videoer på frivilligcenterets facebook og hjemmeside.

Endelig inviterer frivilligcenteret kommunens sociale foreninger til et gratis kursus 9. oktober i, hvordan man kan blive bedre til at rekruttere frivillige.

"Som frivillig lægger man tid og kræfter i ulønnet arbejde, men man får selv indsatsen mange gange igen. Hver eneste frivillig har sin egen historie, motivation og grund til at være aktiv. Fælles for de frivillige er, at de oplever at gøre en forskel og glæden ved at være med i et fællesskab," fortæller leder af Frivilligcenter & Selvhjælp Gentofte Betty Thøgersen i en pressemeddelelse.

Hver tredje er frivillig

I Gentofte Kommune er mere end hver tredje borger engageret i frivilligt arbejde – til glæde for spejderbevægelsen, idrætsforeningerne, de humanitære organisationer og mange flere.

Frivillighed har ingen alder. De unge bidrager med energi og nysgerrighed, de erhvervsaktive har fingeren på pulsen, og ældre frivillige sidder inde med en masse (livs)erfaring og viden, fremgår det af pressemeddelelsen.

Den nationale frivillighedsdag blev skabt i 2011 af daværende socialminister Benedikte Kiær, efter at hele kalenderåret havde stået i frivillighedens tegn.

jesl

Publiceret 17 September 2018 11:31