Pressefoto: Movia

Pressefoto: Movia

DEBAT: Nedlæggelse af busrute på Jægersborg Allé

Af
Dirk Hansen,

Christiansvej 2, 2.,

Charlottenlund

Med nogen forbavselse ser jeg i en brochure i bus 169, at man vil nedlægge ruterne 169/179 og erstatte dem med en rute 176.

Bussen skal ikke mere køre på strækningen Charlottenlund Station og Femvejen, og det vil betyde, at man nedlægger stoppestederne i Jægersborg Allé på samme strækning.

Busruterne 169/179 har i de forløbne år været en nem og god transportmulighed, når man f.eks. skulle til Lyngby med videre transport for øje eller til rådhuset den modsatte vej.

For os noget gangbesværede er det meget beklageligt, at vi ikke mere kan stå af og på bussen på Jægersborg Allé og derfor må gå til Charlottenlund Station og køre til Hellerup for at skifte tog.

Man - det vil sige busmyndighederne - argumenterer i brochuren for nedlæggelsen med, at Cityringen åbner i 2019.

Jeg kan bare ikke se, hvad Cityringen har at gøre med ovennævnte nedlæggelse, da der ikke er nogen såkaldt tilpasning med den nye ordning.

I brochuren påstås, at man ved denne omlægning får et løft op i international topklasse, men det er svært at se for mig, når man nedlægger bus 169/179.

Jeg håber inderligt, at Gentofte Kommune vil genoverveje denne tossede beslutning, så Jægersborg Allé - en af kommunens større butiksgader - må beholde sin busdrift og sine stoppesteder.

Publiceret 20 September 2018 17:13