Så er der ny kunst skabt af Lea Guldditte Hestelund i Øregaardsparken i Hellerup. Pressefoto

Så er der ny kunst skabt af Lea Guldditte Hestelund i Øregaardsparken i Hellerup. Pressefoto

Kunstprojekt er flyttet ind i Øregaardsparken

Værker af kunstneren Lea Guldditte Hestelund vises i Øregaardsparken frem til slutningen af november

Polynorm er et nyt kunstprojekt, der bliver vist i Øregaardsparken i Hellerup frem til 25. November. Værkerne er skabt af Lea Guldditte Hestelund i Øregaardsparken i Hellerup.

Projektet vil udfordre, hvad man forstår ved normalitet gennem kunstens sprog. Idéen med Polynorm er at skabe en årligt tilbagevendende kunstbegivenhed, hvor kunstnere udformer stedsspecifikke værker i offentlige rum ud fra temaet normalitet: Hvem er normal? Hvornår og hvorfor er vi normale? Og hvem bestemmer, hvad der er normalt, og hvad der ikke er?

"Med placeringen et sted, hvor man færdes i hverdagen, vil udstillingen udfordre og debattere, hvad vi forstår ved normalitet, samt skabe et samlingspunkt for mennesker med forskellige baggrunde og forudsætninger," skriver Gentofte Kommune i en pressemeddelelse.

Kroppen i parken

Lea Guldditte Hestelund skulpturer, der handler om krop og normalitet, er lavet specifikt til parken. I sin kunstneriske praksis har Lea Guldditte Hestelund behandlet den vestlige verdens kropsidealer, forholdt sig til kroppens status i samfundet eller helt dekonstrueret den. Således også i hendes nye værker, der går i dialog med Øregårdsparkens kunst, design og landskabsarkitektur, skriver Gentofte Kommune.

"Under titlen The Compensators præsenterer den danske kunstner fire skulpturer, der alle er bøjet i stål. Nogle er desuden beklædt med gummi og kunstlæder. Skulpturerne får med deres knæler-lignende ben en egen krop, som overdimensionerede insekter. Samtidig vækker bøjler og håndtag associationer til udstyr, som afhjælper eller støtter andres kroppe. Flere af skulpturerne leder tankerne mod fitnesskulturens træningsstationer i parker og byrum. Eller mod afspærringer, der guider os videre i offentlige rum eller markerer, hvad vi må og ikke må. Mens nogle af skulpturerne holder til ved vandet eller i græsset, smyger andre sig op ad parkens eksisterende skulpturer, som kunstneren Kai Nielsens Moder med to børn fra 1917. På den måde forlænger og forvrænger The Compensators livet, som det allerede udfoldes i parken, samtidig med de antager deres eget liv," skriver altså Gentofte Kommune i deres pressemeddelelse.

Guidet tur

Udstillingen The Compensators ledsages af et formidlingsprogram, som er åbent for alle. En Polynorm Detour er en guidet vandring blandt værkerne. Guiderne er tre særligt indbudte personer, som formidler værkerne ud fra hver deres faglige eller personlige perspektiv.

Vandringerne afholdes på udvalgte søndage i oktober og november klokken 14. Gennem vandringerne undersøges udtryk, forestillinger og idéer til, hvilke betydninger normalitet har, og hvilke refleksioner The Compensators giver anledning til.

Publiceret 05 October 2018 09:32