Towers vandt en overbevisende sejr i semifinalen og er nu klar til Mermaid Bowl for 10. gang. Pressefoto

Towers vandt en overbevisende sejr i semifinalen og er nu klar til Mermaid Bowl for 10. gang. Pressefoto

Towers møder igen Razorbacks i DM-finalen

Gentofteklubben vandt semifinale mod 89ers stort

Med en overbevisende semifinalesejr på 49-18 over Aalborg 89ers har Gentofteklubben Towers spillet sig i Mermaid Bowl for 10. gang. I DM-finalen venter Triangle Razorbacks fra Vejle i en kamp, der spilles på Slagelse Stadion lørdag 13. oktober kl. 18.

I semifinalen mødte Towers et meget tændt mandskab fra Aalborg. Men selvom nordjyderne bed godt fra sig, var Towers' bredde og erfaring alligevel nok til at sikre klubben sin 10. finaledeltagelse.

Forud for kampen havde mange ventet, at quarterback Randy Schroeder, running back Dayton Winn og wide receiver Aske Troen ville udgøre den sædvanlige vidunder-trio. De skuffede heller ikke, men det blev en pragtpræstation af hele angrebet.

Det betyder dog ikke, at angrebet alene leverede varen; forsvaret og special teams, sparke-enhederne, sørgede kampen igennem for at give 89ers svære vilkår og dårligt udgangspunkt på deres boldbesiddelser.

I weekendens anden semifinale mødte Triangle Razorbacks de andenseedede Aarhus Tigers i Aarhus. Det blev en meget jævnbyrdig affære, men udeholdet trak alligevel det længste strå og sikrede sig en finaleplads med scoren 16-14.

Spænding til det sidste

Dermed bliver det to hold med erfaring fra mesterskabskampen, som mødes i Mermaid Bowl 30. Razorbacks og Towers har mødtes i Mermaid Bowl to gange tidligere.

I Mermaid Bowl 25 i Randers i 2013 vandt Towers 28-21 på en scoring med 13 sekunder tilbage i kampen.

I Mermaid Bowl 28 i 2016 blev rollerne byttet rundt, da Razorbacks vandt 22-18 på en scoring med 43 sekunder tilbage.

Så hvis historien er noget at rette sig efter, så venter der tilskuerne i Slagelse en kamp med spænding helt til slut.

Oven i købet deler Razorbacks og Towers rekorden for flest Mermaid Bowl-sejre med syv hver. Hvem der bliver alene på toppen med sejre i otte af de 30 Mermaid Bowls ved vi, når støvet har lagt sig ved 21-tiden på lørdag.

I starten af 1990’erne var Towers så godt som urørlige i den danske liga og vandt fire mesterskaber mellem 1992 og 1995. Derefter fulgte en ørkenvandring, inden Towers igen meldte sig ind i mesterskabskampen i 2013. Siden da har Towers deltaget i alle Mermaid Bowl på nær i 2015.

Mermaid Bowl vises live på DR.dk og DRs app. Billetter til kampen kan købes ved indgangen eller på www.daff.safeticket.dk.

jesl

Publiceret 08 October 2018 14:41