Bikuber i Forstbotanisk Have. Arkivfoto

Bikuber i Forstbotanisk Have. Arkivfoto

DEBAT: Grønt håb til opgaveudvalg

Af
Andreas Poppenbøll Hansen,

Tranegårdsvej 66, 3. tv.

Hellerup

debat Det er dejligt at bo i Hellerup/Charlottenlund.

Øregårdsparken med det charmerende museum er en grøn kulturperle, som giver lyst til at slå sig ned med en bog – eller bare slå sig ned. Charlottenlund Fort, hvor havet møder himlen i morgen- og aftenlyset, er en blågrøn invitation til at lade tankerne flyve med den friske vind i håret. Og Charlottenlund Slotshave med det romantiske slot og skoven er et grønt mødested for alle med trang til pust i lungerne.

Så er der naturligvis Forstbotanisk Have med samlingen af rhododendron, kinesiske vandgraner m.m.

Forstbotanisk Have adskiller sig fra andre perler ved, at man her ved selvsyn kan se, hvordan hver en træ- og planteart har sin unikke betydning for naturen i Danmark og verden.

Selv flyttede jeg fra København til Hellerup sammen med min familie i december for at komme tættere på skov og strand og samtidig være tæt på Københavns byliv. Jeg kan kun sige, at vi er glade for beslutningen.

Der findes ikke andre steder, hvor natur og kultur er så tæt forbundne. Det lyder måske lidt højtsvungen, men at bo i Hellerup er et særligt privilegium og det bedste sted for min søn at vokse op.

Derfor forstår jeg også, at store boligprojekter som planerne ved Forstbotanisk Have er en fristelse for kommunalbestyrelsen. Hvem vil ikke åbne sin dejlige kommune for flere borgere? Men jeg håber for alle vækster i haven og beboere i området, at kommunalbestyrelsen besinder sig.

Et så stort boligbyggeri kan ikke fjernes igen, og konsekvenserne skal derfor belyses grundigt.

Der må være andre spændende brugsmuligheder for området til glæde for det lokale liv. Ville det ikke være oplagt for kommunalbestyrelsen at udskyde beslutningen og i stedet lade opgaveudvalget for Det Grønne Gentofte se på brugsmulighederne?

Publiceret 10 October 2018 22:30