"Grunden mellem Charlottenlund Station og Forstbotanisk Have kunne blive gentofteborgernes blomsterhave," skriver en læser. Modelfoto: Mostphotos

DEBAT: Et bi-venligt Gentofte

Af
Helle Wilsted Uglebjerg, Mosegårdsvej 14,

Vangede

debat I Hørsholm er kommunale arealer på samlet 17.000 m² tilsået med blomsterfrø.

De farverige blomsterenge glæder både honningbier, vilde bier, sommerfugle, vingede fugle og mennesker.

Grunden mellem Charlottenlund Station og Forstbotanisk Have kunne blive Gentofte-borgernes blomsterhave med dansk floras mange løgplanter, vilde blomster og stauder.

Solbær-, hindbær- og stikkelsbærbuske kunne også plantes til fri plukning for de mange børnehaver og skolebørn, der kommer forbi. Den lille pavillion ved vendepladsen kunne fungere som naturvejlederhus for elever, lærere og besøgende i både Forstbotanisk Have og i en forhåbentlig kommende Dansk Florahave.

Herved bevarer Gentofte Kommune sin naturskønne profil og grønne oase ved Charlottenlund Station.

Naturens kvaliteter må vi værne om – 'antikke' træer må vi mennesker give stemme og forsvare. Borgmester Hans Toft kan sikkert finde et andet sted til det svenske højhusbyggeri, Frost og Juuls arkitektur kan nok stå i første række andetsteds uden at skygge for en næsten mere end 200 år gammel samling af ædle og sjældne vækster.

Gentoftes konservative kommunalpolitikere må bevare roen omkring den særegne og uvurderlige fredskov til gavn for fugle og mennesker i alle aldre. På sitet greengentofte.dk kan man bakke Forstbotanisk Have op med sin underskrift. Dét er der desværre brug for.

Publiceret 11 October 2018 23:00

SENESTE TV