Orgelfestivalens sidste koncert er frankofil

Det er fransk inspireret musik, der afslutter orgelfestivalen i Helleruplund Kirke

festival Den sidste koncert i dette års orgelfestival i Helleruplund Kirke står i Frankrigs tegn.

Fra barokkens mester Louis Marchand, som var sin tids mest berømte franske virtuos, til den klassiske komponist Alexandre Boëly. På programmet er også musik af Jean Bouvard, som er bedstefar til dagens solist. Koncerten finder sted søndag 14. oktober kl. 16, og der er gratis adgang.

Hovedværket

Koncertens hovedværk er den 10. orgelsymfoni af Charles-Marie Widor, 'Symphonie romane'. Symfonien blev færdigkomponeret i sommeren 1899 og anses for højdepunktet af Widors kompositoriske virke.

Hovedtemaet i de fire satser er påskehymnen 'Haec Die'”. Påsketemaet intensiveres med brugen af sekvensen 'Victimae Paschali Laudes', som er ophav til salmerne 'I dødens bånd vor Frelser lå' og 'Krist stod op af døde'.

Michel Bouvard er internationalt kendt som en fremtrædende eksponent for den franske orgeltradition. Hans bedstefar, komponisten Jean Bouvard, ledte ham mod musikken, og i en ung alder blev han organist ved kirken St. Severin i Paris.

Efter at have vundet førstepris ved den internationale orgelkonkurrence i Toulouse i 1983 blev byen hans udgangspunkt for en karriere som koncertorganist og underviser. Som organist ved det verdensberømte Cavaille-Coll orgel i St. Sernin i Toulouse har han, sammen med sin ven og kollega Jan Willem Jansen, skabt en enestående, årlig orgelfestival i Toulouse, der tiltrækker publikum fra hele verden.

Han har siden 1995 været professor på konservatoriet i Paris, hvor studerende fra hele verden søger hans undervisning. Også som koncertartist er han efterspurgt, og han spiller regelmæssigt i USA, Japan og Europa. Han blev i 2010 udnævnt til organist ved slottet i Versailles.

-vik

Publiceret 11 October 2018 07:00

SENESTE TV