Store Monster, Lille Monster-udstillingen kan i øjeblikket opleves på Hovedbiblioteket. Foto: Christoffer Askman

Store Monster, Lille Monster-udstillingen kan i øjeblikket opleves på Hovedbiblioteket. Foto: Christoffer Askman

Efterårsferie: Monstre skaber man sammen

Bibliotekerne bugner af aktiviteter til eventyrlystne børn og voksne i efterårsferien

Efterårsferien starter heldigvis allerede lørdag den 13. oktober, og her skal du prikke din gadget-elskende, Fortnite-spillende 9-14-årige på skulderen: Vangede Bibliotek får besøg af Play Agency fra kl. 11 til 13, og de viser jer, hvordan man kan bygge sin helt egen controller af noget så skørt som en banan eller af en hat. Med den kan man styre små computerspil – kig forbi og se hvordan.

Få hjælp til at lave din egen controller på Vangede Bibliotek lørdag den 13. oktober kl. 11-13.

Få hjælp til at lave din egen controller på Vangede Bibliotek lørdag den 13. oktober kl. 11-13.

Det er også lørdag, at Jægersborg Bibliotek får besøg af balloneksperten Astrid, der laver ballondyr sammen med de mindste. Imens kan forældre eller bedsteforældre få vurderet arvegods hos eksperter fra Lauritz.com, som besøger biblioteket i samme tidsrum – det hele sker fra kl. 12 til 13.30.

Mandag den 15. oktober kan I lave æblemost på Jægersborg Bibliotek – tag æbler og flasker med, hvis I har. Grøn Guide Karen Stevnbak er most-mester og hun er klar fra kl. 11 til kl. 13. Tirsdag kl. 11-13 kan du møde Karen Stevnbak på Hovedbiblioteket, hvor hun viser dyr fra den danske natur.

Onsdag er der spilhygge på Vangede Bibliotek kl. 15-17, hvor I kan hygge med spil i alle afskygninger og få gode anbefalinger fra spilbibliotekaren.

Dyssegård Bibliotek vil have jer udendørs. Men først når I har bygget en kampdrage af plastic. Der er workshop lørdag den 20. oktober kl. 11 til 13, og det er mest for de 7-13 årige.

Søndag den 21. oktober er der teater på Dyssegård Bibliotek. Teatergruppen De Røde Heste præsenterer forestillingen ’Grebet i luften’, der handler om historiefortælling. Det er kl. 15, og det koster 35 kr. pr. næse.

Monstre på Hovedbiblioteket

På Hovedbiblioteket er der monster-aktiviteter, som læner sig op ad den aktuelle legeudstilling Store Monster Lille Monster. Her kan man kaste sig ud i at bygge en kæmpe monsterfælde med både søde og grimme monstre sammen med andre, og man bygger fælles på et kæmpe værk.

Hver workshop varer en time, og den kæmpe fælles monsterfælde kan ses i biblioteket frem til den 20. november. Det er sjovest for familier med børn fra 5 år – og de mindre kan muntre sig i udstillingen Store Monster, Lille Monster. Der er byggeworkshops mandag, onsdag og fredag med start alle dage kl. 10 og kl. 12.

Torsdag er der teater for de 4-8-årige på Hovedbiblioteket. Det er danseforestillingen ’Body Parts’, en legende og sjov gyserfortælling om to søskende, der ikke kan sove. Uppercut Danseteater fusionerer breakdance og moderne dans og turnerer over hele verden med deres forestillinger. Se dem på Hovedbiblioteket kl. 11.

Uppercut Danseteater spiller forestillingen 'Bode Parts' torsdag den 18. oktober kl. 11.

Uppercut Danseteater spiller forestillingen 'Bode Parts' torsdag den 18. oktober kl. 11.

Tilmelding, teaterbilletter og meget mere information findes på genbib.dk. jbl

Publiceret 12 October 2018 09:30