Ugens Læser kom aldrig igennem 'Hjernen'

Forfatter Brian P. Ørnbøl er generelt mest til korte tekster

Navn: Brian P. Ørnbøl

Alder: 48 år

Stilling: Forfatter

Hvilken roman har du sidst læst?

"Den seneste er A. Silvestris 'Scener fra et parforhold'. Jeg har læst mange af Silvestris bøger og synes, han er en fremragende – og lidt for overset – forfatter. Han gør sig i mange forskellige genrer – og det kommer i den grad også til udtryk i denne bog."

Hvem er din favoritforfatter?

"Mine to all-time favoritter er nok italienske Italo Calvino og danske Peter Seeberg. Især når de skriver i de korte genrer. Men ellers kan jeg også rigtig godt lide den islandske forfatter Sjón, samt vores allesammens Svend Åge Madsen."

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg er generelt mest til de kortere tekster, som man finder i noveller, digte og kortprosa. I mine ungdomsår læste jeg rigtig meget science-fiction og tykke murstensromaner, men min smag har ændret sig over tid. Det kan jo være den ændrer sig igen."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Et par gange vil jeg tro. Den jeg lige kan komme i tanker om er Erwin Neutzsky-Wulffs mobbedreng af en bog, 'Hjernen'. Den kom jeg aldrig igennem, selvom jeg ellers godt kan lide andre af hans bøger."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Der er mange. Men hvis jeg nu skal gå uden om de forfattere, jeg har nævnt allerede, så vil jeg klart anbefale alle at få læst Inge Pedersens "trilogi" - 'Og halsen af en svane', 'Til Amerika' og den seneste, 'Vejen går gennem luften', som hun udgav kort før sin død for ganske nyligt."

Publiceret 04 November 2018 11:24