Forfatteren Jesper Stein er ugens læser. Pressefoto

Forfatteren Jesper Stein er ugens læser. Pressefoto

Ugens læser: "Jeg er meget glad for digte. Det er sprogets laboratorium"

Krimiforfatter Jesper Stein er ugens læser

Jesper Stein, 53 år, forfatter og aktuel med sjette bind i sin krimiserie med Axel Steen som hovedperson.

Hvilken roman har du sidst læst?

"Morten Papes 'Guds bedste børn'. Det er en benhård roman fra et Danmark, de færreste kender. Den er rå, ærlig, smuk, spændende og meget velskrevet."

Hvem er din favoritforfatter?

"Den amerikanske krimiforfatter Michael Connelly er en af mange. Jeg har læst alle hans bøger, særligt de otte første i Harry Bosch-serien flere gange. Han er i mine øjne den vigtigste fornyer og stilist i krimien i dag. Han skriver stramt og ekstremt, det er bøger, man ikke slipper."

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg er meget glad for digte. Det er sprogets laboratorium, det er her, man kan møde nye måder at bruge ord på, nye måder at se verden på. I øjeblikket læser jeg Inger Christensen og bliver slået af, at hendes atomundergangslyrik er så aktuel som aldrig før på grund af klimakrisen."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Mange mange gange, men det er sjældent bøgernes skyld. Jeg læser flere på en gang, og så er der bare nogen, der taber kapløbet og aldrig bliver taget op igen."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"'Svækling' af Michael Enggaard. Han er en klassisk historiefortæller, og i bogen møder man to eksistenser, som ellers ikke lige fylder i dansk litteratur - en hjemmehjælper og en automekaniker, som har en fortid som bokser. Den fænger fra første linje. Og har en særlig feel good-tone over sig. Det er en hjertevarm skildring af et underklasse-Vesterbro, der er ved at forsvinde, vild humor, tragedie, boksning, kærlighed og svig, suverænt skrevet.

Publiceret 09 November 2018 14:30

SENESTE TV