Koncertens initiativtager, direktør, cand. polit. Jørgen D. Siemonsen og hans hustru Grete. I midten Kristina Vidic th. og Krisztina Vas Nørbæk.

Koncertens initiativtager, direktør, cand. polit. Jørgen D. Siemonsen og hans hustru Grete. I midten Kristina Vidic th. og Krisztina Vas Nørbæk.

ANMELDELSE: En stjernestund på plejecenteret

Serbisk sopran vælter beboere og personale på Rygårdscenteret

Af
Adam Grandjean

Under titlen 'Kærlighed jorden rundt' fik beboere, pårørende og husets venner en enestående musikalsk og sangmæssig oplevelse på Rygårdscenteret den 26. november.

Den ungarske pianist Krisztina Vas Nørbæk, der til daglig er organist ved Messiaskirken, og den serbiske sopran Kristina Vidic, diverterede med et fornemt potpourri af sange fra Europa, Asien og Amerika med værker af bl.a. Grieg, Schubert, Nakada, Carl Nielsen, Gershwin, Dvorak, Fauré og Puccini.

Stjerneskud

Publikummet på plejehjemmet i Hellerup var så heldige at opleve et – indtil nu - ret ukendt stjernetalent fra Serbien, Kristina Vidic, som overskudsagtigt og udtryksfuldt leverede et fornemt sangprogram.

Kristina Vidic er bl.a. uddannet ved Operaakademiet i København og Carnegie Mellon University i Pittsburg, USA.

37-årige Kristina Vidics sopran er musikalsk og velklingende med en ret mørk og spændende timbre. Hendes stemme er fuld af nuancer og overtoner, og det lød bare tindrende godt.

Der må vente hende en kometagtig karriere i Danmark og udlandet.

Lokalt har hun tidligere optrådt til støtte for børne- og ungehospicet Lukashuset ved Sankt Lukas Stiftelsen.

Habil pianist

Som travl akkompagnatør optrådte Krisztina Vas Nørbæk, Messiaskirkens organist og kantor, som er uddannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Straks efter koncerten hastede hun hjem til kirken til generalprøve på Händels Messias (hvor skulle den ellers opføres?) som med stor succes kunne opleves i søndags.

Publiceret 06 December 2018 18:16