Ugens læser: "En af dem, der bliver ved med at ramme en nerve i mig, er svenske Per Petterson"

Malene Ravn, 47 år, forfatter.

Hvilken roman har du sidst læst?

"Jeg er lige gået i gang med at læse Lotte Kaa Andersens 'Syv Sind', som netop er udkommet. Før den, læste jeg 'Kastevind' af Alberte Winding, en skrøbelig og smuk erindringsbog".

Hvem er din favoritforfatter?

"Der er mange, og de skifter. En af dem, der bliver ved med at ramme en nerve i mig, er svenske Per Petterson. Svend Åge Madsens og Christian Kampmanns romaner betød meget for mig i min ungdom. I dag holder jeg af at læse Linn Ullmann, Kjell Westö, Sara Stridsberg, Siri Hustvedt, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Kamilla Hega Holst, Bjørn Rasmussen - og listen stopper ikke her!"

Hvad er din favoritgenre?

"Jeg læser stort set altid romaner. Og digte ind i mellem: Søren Ulrik Thomsen, Peter Laugesen, Marianne Larsen".

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Principielt mener jeg, at man skal droppe bøger, som ikke siger en noget. Der er så mange gode bøger, der venter på at blive læst! Jeg har det bare selv sådan, at når jeg først er gået i gang med en roman, får jeg en så stor sult efter at få afsluttet fortællingen, at få rundet af, at jeg ikke bare kan lægge den væk. Nogle gange er det også et spørgsmål om timing. En bog, som ikke siger en så meget, kan være det bedste et par år senere".

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Min egen roman 'I dine Øjne" er en slægtsroman, der følger tre generationer i årene 1900-2000. Hvis man kan lide den slags store familiefortællinger og vil have mere, kan jeg anbefale den finske forfatter Tommi Kinnunens 'Hvor Fire Veje Mødes'. Den er gribende og velskrevet, stor, men ikke lang".

Du kan møde Malene Ravn og høre hende tale om sin roman 'I dine Øjne' på Gentofte Bogmesse 2. marts.

Publiceret 26 December 2018 11:31

SENESTE TV