Oversætteren og forfatteren Karen Fastrup er ugens læser. Pressefoto

Oversætteren og forfatteren Karen Fastrup er ugens læser. Pressefoto

Ugens Læser: "Min favoritgenre er såkaldt psykologisk realisme"

Karen Fastrup, 51 år, forfatter og skønlitterær oversætter. Har senest udgivet romanen 'Hungerhjerte', der er nomineret til DR romanprisen 2019 og præmieret af Statens Kunstfond.

Hvilken roman har du sidst læst?

"Norske Geir Gulliksens 'Historie om et ægteskab', som er en fremragende roman om et ægteskab, der langsomt går i stykker, fordi kvinden forelsker sig i en anden. Det mest gribende og interessante ved romanen er, at den viser, hvordan manden med sin erotiske forestillingskraft, som han deler med sin kone, ufrivilligt kommer til at skubbe hende i armene på den anden mand."

Hvem er din favoritforfatter?

"Det er helt umuligt for mig at vælge én, så jeg nævner et par værker: Rainer Maria Rilkes 'Malte Laurids Brigges Optegnelser', Michael Ondaatjes 'Den engelske patient', Per Pettersons 'Ud og stjæle heste', Imre Kertész' 'De skæbneløse'."

Hvad er din favoritgenre?

"Såkaldt psykologisk realisme."

Har du nogensinde opgivet en bog?

"Åh, ja, flere gange. Livet er for kort og verden for fuld af fremragende litteratur til, at jeg læser en bog til ende, hvis den ikke sprogligt, litterært eller psykologisk har et vist niveau."

Hvilken bog vil du anbefale andre læsere?

"Norske Monica Isakstuens roman 'Vær god ved dyrene'. Jeg har lige oversat den, og den giver et usløret og psykologisk nuanceret indblik i, hvordan det ofte føles at 'miste' sit barn halvdelen af tiden i forbindelse med en skilsmisse."

Man kan høre Karen Fastrup tale om romanen 'Hungerhjerte' på Hovedbiblioteket lørdag 19. januar kl. 11.

Publiceret 12 January 2019 10:11

SENESTE TV